I det fynske folks tjeneste

Europæerne fra Fyn - oversigt

-

-

I løbet af de 16 udsendelser får vi besøgt nedenstående 12 EU-lande. Klik på flaget for at læse mere. Lande med grå skrift, er endnu ikke aktive:

Spanien
Spanien

Ægteparret Benny Hansen og Janne Valentin driver et gartneri i byen Coin nær Malaga.
Så har Lone Eidseth i Madrid kun boet fire år i landet, men hun har allerede slået rod.

England
England

I London bor Glenn Gretlund. Han havde som gymnasieelev en drøm om at arbejde i musikbranchen. Den er opfyldt, for 7 år senere er han produktchef i et pladeselskab. I fritiden arrangerer han skandinaviske fester.

Skotland
Skotland

I Edinburgh bor Mette Baillie fra Verninge. Her har hun startet en forretning, med salg og design af dametøj. I fritiden kører hun motorcykel med sin skotske mand. Han er iøvrigt ansat som sælger hos Arla - i Glamsbjerg!

Irland
Irland

Irland har i en årrække oplevet stærkt stigende velstand på grund af en boomende IT-industri. Inden for den arbejder blandt andre Peder Saugstrup Hansen fra Fyn. I det vestlige Irland - ved byen Westport - bor Lotte og Morten med deres tre børn. De bor ude ved kysten og børnene går i katolsk skole. 

Tyskland
Tyskland

Tæt ved grænsen til Schweiz, har Susanne Ritter-Olsen fundet sit paradis. I den lille by Rümmingen bor hun med sin schweiziske mand og tre drenge. Hun kalder sig \"familiedirektør\", og vender næppe hjem til Søndersø for at bo.

Polen
Polen

Søren Rasmussen trådte sine barnesko på Ærø. Egentlig var han gået på pension, men endte med at være direktør for sin egen safaripark i Swierkocin, som han og konen startede op i 1996. I dag er det en af Polens store turist-attraktioner.

Letland
Letland

Riga i Letland er base for Thomas Thomsens salg af smøreolier for Castrol. Den oprindelige sydfynbo er i dag lettisk gift og far til to børn.

Litauen
Litauen

Litauen er blevet hjemland for Bjarne Eltang fra Fyn. Han er tidligere verdenmester i roning og deltog også ved OL i sin aktive karriere. I dag er han bosat i Vilnius, men har også de baltiske og østeuropæiske lande som marked for salget af stivelsesmidler til fødevareindustrien. 

Østrig
Østrig

I Wien finder vi Claus Folden. Han er odenseaner og uddannet jurist. De seneste to år har han haft sit hjem i Østrig, men opholder sig mest i de tidligere russiske republikker. Her forsøger han, som diplomat,  at holde styr på immigranter.

Grækenland
Grækenland

Lene og Lars Bo Andersen har stadig hus i Oure. De er for kort tid siden flyttet til Voula syd for Athen i.f.m. arbejde. Her skal de være ihvertfald de næste tre år, med deres søn Niels.

Italien
Italien

Italiens hovedstad Rom er base for ambassadør Poul Skytte Christoffersen. Den travle diplomat gør dog alt for at holde kontakt til Faaborg-egnen, hvor han kommer fra. Nord for Rom - i Montefiascone - bor Charlotte Juhler med sin italienske familie. Til daglig er Charlotte berider på et slot nær hjemmet. 

Frankrig
Frankrig

I den lille sydfranske by Draguignan bor familien Boye Kristensen. De flyttede for anden gang fra Svendborg for 4 år siden. Paris er Europas modeby nr. 1, og det er her modellen Gitte Rosengaard lever, men hun er oprindelig fra Vissenbjerg.

EU
EU

Siden 1. maj 2004 består EU af 25 medlemslande. Blandt andre de ovenstående. Du kan finde mere information om medlemslandene via EUs danske internetportal. Klik på linket her: Internetportalen til EU