Europarekord gav nyt guld til Rikke Møller

Rikke Møller Pedersen slog sin egen europarekord og vandt sin tredje medalje ved EM på kortbane.

Rikke Møller Pedersen svømmede sig ind som dronningen af europæisk brystsvømning med en suveræn sejr i kvindernes finale på 100 meter bryst.

Dermed vandt hun sin tredje medalje af tre mulige i disciplinen.

Danskeren var endda så hurtig i finalen, at hun med tiden 1.04,12 sekunder overgik sin egen europarekord fra 2009 med ni hundreddele af et sekund.

Imponerende, når man tænker på, at den gamle rekord blev sat i en af de nu forbudte plastikdragter.

Det var som nævnt Rikke Møller Pedersens tredje medalje ved stævnet i Chartres. Tidligere vandt hun sølv på 50 meteren og tog guld på favoritdistancen 200 meter.

Og mens hun på 200 meteren havde et forspring på mere end tre sekunder til nummer to, var hun også langt foran konkurrenterne på 100 meteren.

Hun var her 1,38 sekunder hurtigere end tjekken Petra Chocova, mens spanieren Marina Garcia Urzainqui tog bronze med en tid, der var næsten to sekunder fra fynboens tid.

Dermed er der lagt op til et spændende kortbane-VM i Istanbul i december, hvor danskeren får hård konkurrence fra resten af verden.

Det var Danmarks 10. medalje ved kortbane-EM. I alt er det blevet til fem af guld, fire af sølv og en enkelt af bronze.