I det fynske folks tjeneste

Ewii: Åbenhed og ny organisation skal genskabe tilliden

Efter fem stive timers debat overlevede bestyrelsen i Ewii, og man fik også valgt sin egen formandskandidat.

02:20

Steen Dahlstrøm var ikke selv med til mødet i Kolding, da han som bekendt er stoppet som bestyrelsesformand - en post han fik 393.000 kroner for.

Repræsentantskabet skal inddrages i flere beslutninger, de 17 bestyrelsesmedlemmer skal fordeles i Ewiis mange underliggende selskaber og suppleres med kompetente fagpersoner, og så skal bestyrelsen langt hurtigere orientere de cirka 120 repræsentantskabsmedlemmer om bestyrelsens arbejde.

Det var en af mange konklusioner fra tirsdagens repræsentantskabsmøde i Kolding, hvor bestyrelsen kom under heftig beskydning og mødt med et mistillidsvotum af 19 repræsentantskabsmedlemmer.

Bestyrelsen havde dog forberedt sig godt og samlet svar på mange af de spørgsmål som tre forskellige repræsentantskabsgrupper havde indsendt som forslag til mødet.

Mange af spørgsmålene blev således besvaret i løbet af repræsentantskabsmødet, og mange spørgsmål var også blevet overhalet af den efterfølgende udvikling.

Forslagene var nemlig indleveret for cirka fem uger siden.

En ny struktur, som Ewiis fungerende direktør Jens Chr. Sørensen har udarbejdet til behandling i bestyrelsen, indebærer også en mere gennemskuelig og gennemsigtig inddeling af koncernen i en kommerciel del og forsyningsdel.

Mange af de kommerceille selskaber, som der er blevet investeret i under Knud Steen Larsen, stod for skud af de kritiske repræsentantskabsmedlemmer, men Jens Chr. Sørensen kunne oplyse, at man samlet set har tjent 150 millioner kroner på salg af selskaberne.

Andre er ved at blive gjort salgs- eller børsklare, så de kan styrke koncernens finansielle kræfter yderligere.

Indtjeningen har bl.a. betydet, at man kan lette forbrugerne for 75 millioner i Ewiis dækningsområde.

Ved en efterfølgende mistillidsafstemning var der kun 23 stemmer for et mistillidsvotum. 82 stemte for at redde bestyrelsen.

Og bestyrelsens nye formandskandidat Jørn Limann blev efterfølgende valgt uden modkandidater.

Han er 65 år, bosiddende i Erritsø, har blandt andet en fortid hos Elsam og den danske energibranche.

Han har også drevet sit eget solcellefirma.

Under den lange debat var Middelfarts borgmester Steen Dahlstrøms parløb med Knud Steen Larsen flere gange et tema, men da Dahlstrøm som bekendt har trukket sig fra formandsposten, blev den del ikke yderligere belyst.

Flere bestyrelsesmedlemmer manede dog i jorden, at formand og direktør havde kørt et lukket parløb.

Den fungerende formand Carl Poulsen fortalte tværtimod, at forholdet mellem Dahlstrøm og Knud Steen Larsen var blevet forværret i efteråret 2006.

Steen Dahlstrøm fik i sit sidste år som formand 393.000 kroner i diæter og honorar for sit Ewii-arbejde, kom det frem under repræsentantskabsmødet.