Ex-nazist tiltalt for dødstrusler

En 32-årig mand med en fortid i nazistmiljøet er blevet tiltalt for trusler på livet mod 10 navngivne personer på Langeland og Sydfyn, oplyser vicepolitimesteren i Svendborg, Klaus Holten.

-

/ritzau/
En 32-årig mand med en fortid i nazistmiljøet er blevet tiltalt for trusler på livet mod 10 navngivne personer på Langeland og Sydfyn, oplyser vicepolitimesteren i Svendborg, Klaus Holten, til Ritzau.

Truslerne blev fremsat på nazigruppen Blood and Honours hjemmeside på internettet under overskriften \"The scum are sworn to be erased from the white world\" - dette afskum vil blive udslettet fra de hvides verden.

Blandt de 10 på dødslisten var forfatteren Arne Herløv Petersen fra Tryggelev og en anden Tryggelev-borger Leo Benny Rindvig, som gjorde den 32-årige sur, da han savede et plankeværk ned omkring nazisten og hans venners såkaldte naziborg i Kædeby på Langeland.

Den 32-årige nu tiltalte blev i 2001 idømt 14 dages fængsel for at køre sin bil mod Leo Benny Rindvig, dog uden at ramme. 

Oprindeligt var der lagt op til, at sagen om dødstruslerne skulle køre som en såkaldt tilståelsessag ved retten, men da den 32-årige i den forbindelse skulle afhøres i Københavns Byret i november sidste år, trak han sin tilståelse tilbage og nægtede pure at stå bag dødstruslerne. Derfor blev sagen sendt til juridisk vurdering hos Svendborg Politi, hvor vicepolitimester Klaus Holten altså nu har besluttet, at manden skal tiltales.

Sagen kommer derfor til at køre som en domsmandssag ved retten i Rudkøbing - eventuelt allerede i marts.

Den tidligere nazist sagde under retsmødet i november, at han godt nok havde set hjemmesiden, men at han ikke havde oprettet den.

Under politiets efterforskning af sagen fandt de elektroniske spor, der førte til USA. Herfra stammede nemlig de computere, som truslerne var sendt afsted fra i sommeren 2000. Trods sin alder betragtes den 32-årige som veteran i de yderste højrefløjskredse.