I det fynske folks tjeneste

Få et gavekort på robottimer

Teknologisk Institut i Odense inviterede onsdag en lang række virksomheder til at få del i 56 millioner kroner, som EU har stillet til rådighed til robothjælp

01:11

Der blev lyttet interesseret, da Teknologisk Institut i Odense onsdag havde inviteret 60 personer og virksomheder på besøg til en rundvsning i den nyeste robotteknologi.

Faglig leder inden for robotteknologi Søren Peter Johansen fortalte levende om de mange robotter og muligheder, som Teknologisk Institut kan være behjælpelig med, og der blev stillet mange spørgsmål.

Arrangørerne kunne nemlig lokke med et gavekort på 400 timers gratis og kvalificeret robothjælp, som er stillet til rådighed til udlodning blandt 64 virksomheder.

I alt har fire europæiske robotcentre fået tildelt 56 millioner kroner i EU-systemet til at fremme anvendelsen af robotteknologi over en fireårig periode.

De fire robotcentre skal samarbejde og styrke den europæiske front overfor USA, ligesom man skal udveksle erfaring og henvise virksomheder, der måske har behov for hjælp i andre lande.

Samarbejdet hedder Robott-Net, og ud over de heldige, der får del i de 400 timer, er der yderligere en gulerod.

Af de 64 virksomheder vil otte senere blive udvalgt til at få videre udviklingsstøtte til en værdi af mere end 150.000 euro plus 3.500 konsulenttimer fra de fire partnere.
 
Et af projektets overordnede formål er styrke den pulje af robotteknologisk viden, som er til rådighed for de danske virksomheder.

Robott-Net består af Teknologisk Institut fra Danmark, Fraunhofer IPA fra Tyskland, Tecnalia fra Spanien og MTC fra Storbritannien.