I det fynske folks tjeneste

Få fynske kvinder i topjobs

I Middelfart er godt ni stole i kommunens største virksomheder optaget af mænd. På den sidste sidder en kvinde. Nye tal viser, at der er færre kvinder på direktionsgangene sammenlignet med det øvrige erhvervsliv.

Fynsk Erhverv er én af de 998 virksomheder i Odense Kommune, der har en kvinde på direktionsgangen. I direktørstolen sidder Jytte Reinholdt. Foto: Fynsk Erhverv

Ud af knap 230.000 direktioner i danske virksomheder er det bare 15 procent, der har mindst ét kvindeligt medlem.

Det viser tal fra data- og analysevirksomheden Bisnode i forbindelse med kvindernes internationale kampdag den 8. marts.

På Fyn betyder det blandt andet, at kun 13,71 procent af stolene på direktionsgangene i Middelfart Kommune er besat af kvinder. I Odense sidder kvinderne på 14,56 procent af direktørstillingerne, mens Ærø ikke bare er Fyns højdespringer med 20,90 procent kvinder i direktioner, men også indtager en samlet andenplads blandt alle landets virksomheder - kun overgået af Frederiksberg.

Tallene overrasker Martin Stabell, der er risk management specialist i Bisnode.

- Der har været meget fokus på at rekruttere kvindelige ledere - ikke mindst i de største virksomheder. Derfor kommer det faktisk også bag på mig, at de største virksomheder halter så meget efter det øvrige erhvervsliv, når det handler om andelen af kvindelige direktører, siger han. 

I kortet neden for kan du se, hvordan antallet af kvindelige direktører fordeler sig på de fynske kommuner.