I det fynske folks tjeneste

Få fynske ministeremner

Carsten Hansen fra Socialdemokraterne er det eneste fynsk valgte folketingsmedlem der kan være sikker på en ministerpost. Andre emner kan være Camilla Hersom eller Anne Baastrup.

Carsten Hansen bliver sandsynligvis minister. Det gør Pernille Rosenkrantz-Theil nok ikke.

Et varmt bud på en ny beskæftigelsesminister er Socialdemokraternes gruppeformand Carsten Hansen. Hvis han ikke sætter sig på dette ministerium vil det være oplagt, at han som en af partiets spidser, får en anden ministerpost.

Udover Carsten Hansen står fynboerne dog langt fra i kø til at få ministerposter.

Pernille Rosenkrantz-Theil, der med stor sandsynlighed bliver valgt, er i følge politiske kommentatorer for ung og for ny i partiet til at blive minister.

Hos SF kunne Anne Baastrup være et ministeremne, men iagttagere har ikke megen fidus til hendes chancer, da en række unge SF-profiler i andre dele af landet trænger sig mere på.

Hos De Radikale kunne Camilla Hersom være et ministeremne. Med en fortid i forbrugerrådet, kunne hun både blive fødevareminister og miljøminister.

Helle Thorning Schmidt har meldt ud at regeringsforhandlingerne kan blive langvarige, og at der kan gå lang tid før en ny regering bliver præsenteret.