I det fynske folks tjeneste

Få inspiration til din bedste hverdagsret

Man står i sidste øjeblik og skal købe ind til aftensmad. Men hvad skal vi have at spise? Det har Signe Ryge i dages Fyn Live søgt at finde hjælp til.

Det er måske ikke ligefrem raketvidenskab at finde på, hvad familien skal have til aftensmad. Men alligevel er det en daglig - og ofte irriterende -  udfordring, der skal løses hver evigt eneste dag.

Selvom mange af os har reolen fyldt med kogebøger, så laver vi typisk de samme få og velkendte retter til bevidstløshed. Ofte ender det med en forhastet beslutning hen over køledisken sidst på eftermiddagen. Det er hverken opfindsomt eller besparende.

Læs også Madlavning: Vores kreativitet nærmer sig nulpunktet

Et nyt år med nye vaner

Men nu er et nyt år begyndt, og nye vaner kan sættes i søen. Vaner med at planlægge aftensmaden i god tid og finde på andre retter end de sædvanlige travere.

Derfor har Signe Ryge fået hjælp fra seere, der har indsendt opskrifter til TV2/FYN. Og vi er gået skridtet videre og har lavet - ud fra de indsendte retter - et forslag til madplan for de kommende dage.

Her har det været nødvendigt at indkalde kavaleriet i form af diætist Marianne Sellebjerg. Hun er vant til at hjælpe folk med at få gode madvaner. Hun er også mor til to mindre børn og kender alt til at skulle hitte på varieret mad efter en travl arbejdsdag.

Læs også Fynske favoritter: Hvad er din bedste hverdagsret?

Hun har hjulpet Signe Ryge med at blive en af de organiserede typer, som laver madplaner.  For tænk engang at vide allerede søndag, hvad der skal serveres resten af ugen. Måske ligefrem have købt ind til det meste. Det kan både gøre hverdagen nemmere og - ikke mindst - spare penge.

Se Fyn Live her:

15:06 Luk video