Få solstrejf lyser op i våd efterårsuge

Der kommer både regn, sol og torden på en blandet vejruge, hvor det er en god idé at have paraplyen ved hånden

De fleste er mandag vågnet op til regnvejr. Og dermed er linjen lagt for en uge, hvor efterårsvejret for alvor viser sig fra sin våde side.

For selvom solen kommer til at skinne af og til i ugens løb, kan det være god idé at være bevæbnet med gummistøvler og regnfrakke, når man bevæger sig udenfor, viser prognosen fra DMI.

- Vi får vejruge, der byder på lidt af det hele. Der kommer dage med regnvejr, solen kommer også til at skinne lidt nogle dage, men alle dage vil der være byger, fortæller vagthavende meteorolog ved DMI Michael Skelbæk.

Samtidig vil temperaturen først på ugen dumpe ned på 12-15 grader.

Selv om ugens første dag begynder vådt og gråt, er der dog også udsigt til lidt sol mandag:

- Der er en front, der er ved at passere, så det regner stort set i hele landet. Det klarer lidt op i løbet af dagen, men der vil stadig komme byger - de fleste i Jylland og måske også med torden, fortæller meteorologen.

Tirsdag falder der til gengæld ikke så meget regn. Men bygerne fortsætter.

Allerede natten til onsdag begynder det dog at sile ned igen i det vestlige Danmark, og regnvejret breder sig til resten af landet i løbet af onsdag formiddag.

- Vi har faktisk sådan noget hver andendags-vejr. En dag regner det, så er der byger og sol, så regner det og så tilbage igen, siger Michael Skelbæk.

Han peger på, at torsdag bliver en bygedag i stil med tirsdag, mens fredag tegner sig til at blive en regnvejrsdag som onsdag.

Når vi når frem til weekenden, ser det dog en kende lysere ud. Temperaturen vil stige til op mod 18 grader, og selv om dagen ikke bliver bygefri, vil mange nok opleve dagen som en tørvejrsdag, mener vagtchefen. Især i de østlige egne.

Det er ikke kun på de våde dage, at man kan se, at vi er midt i september.

- Nattetemperaturen kan nå ned på fem grader. Det er ved at være rigtigt efterår, konstaterer Michael Skelbæk.