Få svar på dit spørgsmål om energipriser på himmelflugt

Det seneste år er energipriserne næsten kun gået en vej - opad. Har du et spørgsmål om de stigende priser, hjælper TV 2 Fyn nu med at få det besvaret.

Overalt i Europa stiger priserne på el og gas lige nu. I Danmark er prisen på el tredoblet på et år, mens prisen på naturgas er seksdoblet.

For nogle kan det betyde prisstigninger på tusindvis af kroner.

Folketingets partier mødtes tirsdag for at drøfte med klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S), om der skal sættes flere penge af til at hjælpe dem, det går hårdest ud over. 


Hvis du sidder og brænder inde med et spørgsmål om energiprisernes himmelflugt, kan du kontakte TV 2 Fyn i den nedenstående formular, og så vil vi forsøge at finde frem til en relevant ekspert, der kan svare på spørgsmålet. 

Det kan også være, du har oplevet en voldsom stigning på din el- og varmeregninger, og har lyst til at fortælle om det. I det tilfælde kan du også bruge formularen nedenfor. 

Mangel på vind og Rusland skruer ned

De stigende priser begyndte allerede sidste år. Da skød de i vejret i takt med øget efterspørgsel på grund af  de europæiske genåbninger i kølvandet på coronakrisen. Men samtidig styrtdykkede udbuddet. 

I løbet af sommeren var der nemlig markant mindre vind, end der er normalt. Det har betydet, at blandt andet danske vindmøller har leveret mindre strøm. Oveni har Rusland skruet ned for leverancerne af gas til Vesteuropa. 


Prisstigningerne betyder, at husstande med individuelt gasfyr eller fjernvarme fra et selskab med en høj andel af gas kan risikere en månedlig prisstigning i vinterperioden på over 1.000 kroner, hvis gaspriserne fortsætter på nuværende niveau. Den konkrete prisstigning for den enkelte husstand vil afhænge af blandt andet boligstørrelse og energiforbrug.

Diskuterer hjælp til hårdt ramte

Området har også politisk bevågenhed. Klima-, energi- og forsyningminister Dan Jørgensen (S) havde tirsdag indkaldt Folketingets partier til at drøfte, om der skal skydes fler penge i den såkaldte varmepakke. 

Regeringen afsatte i slutningen af 2021 100 millioner kroner til kommunerne i en varmepakken. Den skal hjælpe kommunerne med støtte til de økonomisk trængte borgere, som kan søge kompensation i deres kommune for de stigende varmeregninger.


Flere partier har derfor på det seneste påpeget, at det haster med at finde en løsning, så danskernes el- og varmeregning bliver billigere igen.

Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti peger for eksempel på, at de milliarder, som staten sparer på grund af de høje energipriser, skal deles ud til de danskere, der er hårdest ramt af prisstigninger.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Oversigt

    Oversigt