Facebooks datacenter: Godt halvdelen af arbejdskraften er nu dansk

Over halvdelen af de 300, der i øjeblikket bygger på Facebooks nye datacenter, er danske. Sådan lyder det i en meddelelse fra Facebook.

- Vores hensigt er at benytte så meget lokal arbejdskraft som muligt. 

Sådan lød det fra Facebooks datachef Naill McEntegart, da Facebook officielt annoncerede sit indtog i Odense i januar.

Siden har det været småt med information. Både til pressen og til de virksomheder, der ønskede at arbejde for Facebook.

quote - Vi er begejstrede over, at vi har opnået så stor en andel af dansk arbejdskraft.

Facebook.

Flere virksomheder har offentligt luftet deres frustration over, at det har været svært at komme i kontakt med Facebook. Eller It-gigantens entreprenør, det britiske firma Mace, for den sags skyld.

Men nogle virksomheder er det altså lykkedes at komme ind i varmen.

For i en meddelelse fortæller Facebook, at knap 60 procent af de 300 medarbejdere, som arbejder på det nye datacenter er danske.

- Vi er begejstrede over, at vi har opnået så stor en andel af dansk arbejdskraft, og at det er lykkedes at udbyde fem underentrepriser til danske firmaer på trods af de mange andre opgaver, som lægger beslag på arbejdskraften i Odense for tiden, skriver Facebook i meddelelsen.

quote Det er lykkedes at udbyde fem underentrepriser til danske firmaer på trods af de mange andre opgaver, som lægger beslag på arbejdskraften i Odense for tiden

Facebook.

I meddelelsen fra Facebook er der ligeledes vedlagt en liste over, hvilke firmaer, der har vundet underentrepriser - eller subcontractors, som det hedder i meddelelsen fra Facebook.

Af listen fremgår fire danske firmaer:

Læs hele meddelelsen fra Facebook her.