Fængselsansatte frygter for fremtiden

Før var arresthusene fyldte og betjentene havde stress. Nu er der færre fængslede - til gengæld risikerer betjente af blive tvangsflyttet til en anden landsdel.

Fængselsforbundet kan sagtens mærke, at kriminaliteten er faldet og arresthusene mindre fyldte:

- Kurven er knækket. Før var vi altid lidt i undertal, men nu er der faktisk 70-100 ansatte i overskud på landsplan. Vi har lukket arresten i Assens helt og afdelinger i Odense i perioder, lyder det fra formanden for fængselsforbundet, Kim Østerby.

Som udgangspunkt glæder han sig naturligvis over, at der er færre kriminelle og at flere kan afsone med fodlænke. Men for landets i alt 3600 uniformerede ansatte i fængslerne betyder det også, at der er risiko for tvangsforflyttelser, hvis de vil beholde jobbet, forklarer Kim Østerby.

- Folk der er ansat i Jylland kan allerede nu risikere at skulle arbejde i København og på sigt kan kriminalforsorgen jo blive nødt til at tvinge folk til mere permanent at flytte landsdel for at beholde sit job. Så det har også nogle vidtrækkende konsekvenser i forhold til det - de fleste synes jo ikke, det er særlig sjovt, hvis de fx har familie og det hele der hvor de bor nu.

I Odense arrest lyder det, at man aldrig har haft så få indsatte, som man har nu. I alt er kriminaliteten i Danmark faldet med næsten 25 procent siden 2009, og det er især biltyverier, røverier og indbrud, der kommer færre af.

Oversigt

    Oversigt