Fængselsbetjente i Nyborg frygter udvidelse

Flere sygedage og en stor overarbejds-byrde, det bliver konsekvensen, frygter fængselsbetjente i Nyborg. Statsfængslet Nyborg har 1. januar åbnet to nye afdelinger med plads til 44 ekstra indsatte. Det er sket uden ekstra personale-ansættelse.

-

Flere sygedage og en stor overarbejds-byrde, det bliver konsekvensen, frygter fængselsbetjente i Nyborg. Statsfængslet Nyborg har 1. januar åbnet to nye afdelinger med plads til 44 ekstra indsatte. Det er sket uden ekstra personale-ansættelse.

\"Min frygt går på at vi skal til at åbne to helt nye afdelinger, der alene skal drives på ren overarbejde, det kan vi ikke leve med\", siger H.C. Hansen som er tillidsmand for fængsel-funktionærerne i Statsfængslet Nyborg.

Ingen ansættelser i 1½ år
Personel i fængslet har længe været plaget et højt sygefravær, og det vil ifølge tillidsmanden blive meget værre med udvidelsen fra 231 indsatte til 275.
\"Vi kommer ud af et år, hvor folk er har haft meget overarbejde, og med udvidelsen her kommer vi til, som det ser ud p.t., at få 4 - 5 overarbejdsdage om måneden.\", siger tillidsmand H.C. Hansen. Og gør opmærksom på, at der ikke har været nogle ny-ansættelser siden 1. juni 2001.

Fængsel-ledelsen er afventende
\"Jeg ønsker ikke at udtale mig om udvidedelsen, før vi har har haft møde med Direktoratet (for Kriminal-forsorgen red.) først i næste uge.\", siger fungerende Fængselsdirektør Kim Andersen, som er stedfortræder for sygemeldte Jens Tholstrup.

Kim Andersen bekræfter dog, at som det ser ud nu, har de en underbemanding på omkring 20 mand. Fængslet har i øjeblikket 150 ansatte over hele linjen, en del af dem er sygemeldte.

For sent i gang
Hos kriminalforsorgen erkender de, at de er kommet for sent i gang med handlingsplanen, for hvordan udvidelsen skal ske.
\"Vi arbejder sammen med fængslet om, hvordan vi kan få ansat de folk, der skal til, men der vil komme til at være en del overarbejde i forbindelse med oplæring af nye funktionære\", siger Anette Esdorf, vicedirektør i Direktoratet for Kriminalforsorgen.