I det fynske folks tjeneste

Fængselsdom: Storudlejer er skuffet og chokeret

Frederik Barfoed blev igen idømt 30 dages betinget fængsel for strømtyveri til 38.000 kroner fra Energi Fyn. Denne gang var det i landsretten.

Frederik Barfoed. Foto: Nils Mogensen Svalebøg/Fynske Medier

Storudlejer Frederik Barfoed fik også i landsretten en betinget dom for strømtyveri.

Her til middag besluttede Østre Landsret at stadfæste byrettens dom på 30 dages betinget fængsel.

Læs også Retssag: Kvindelig installatør bortvist hos Barfoed

Frederik Barfoed er chokeret over landsrettens afgørelse. Han mener slet ikke, dommen tager hensyn til de nye beregninger, der forelå i sagen.

- Jeg er skuffet. Vi kommer med en grundig dokumentation fra fagfolk, som man bare skøjter hen over, siger Frederik Barfoed til TV 2/Fyn.

Også hans advokat, Jakob Lund Poulsen, mener dommen er forkert.

- Der er en tendens til, at stadig flere domstole ikke lader den berettigede tvivl komme den tiltalte gode. Det er også tilfældet i denne sag, siger Jakob Lund Poulsen til TV 2/Fyn efter aførelsen.

Lus på måleren
Byretten idømte i maj Frederik Barfoed 30 dages betinget fængsel for at have snydt Energi Fyn ved at have sat en såkaldt "lus" eller "kortslutter" på sin elmåler i kælderen i sin private villa. 
og det fandt landsretten også bevist

Læs også Kendt boligudlejer dømt for strømtyveri

Derved gik Energi Fyn glip af knap 38.000 kroner.

Tyveriet fandt sted fra februar 2013 til juli 2015.

Han har forklaret, at elinstallationerne til indendørsspot og udendørslamper i den nævnte periode blev ændret og udvidet, og at der blev installeret en række opladere til biler i hans parkeringskælder, som var årsag til de store svingninger i elforbruget.

Det havde intet med den såkaldte "kortsdlutter" at gøre, mente han.

 

Læs også Frederik Barfoed dømt - Rolf Barfoed frifundet

Hans forsvarer Jakob Lund Poulsen, der også var forsvarer for René Müller for nylig, har tidligere afvist anklagerne blandt andet med henvisning til, at Barfoed er rig nok til selv at kunne betale sin strøm, og at det ikke giver mening at stjæle for 10.000-15.000 kroner strøm om året.

 Desuden  undrer det ham , at landsretten ikke tog hensyn til et nyt vidne, der var indkaldt, nemlig en af de installatører, der arbejdede hos Barfoed.

- Han kunne ikke afvise, at det ikke var ham ellers hans folk, der havde glemt "kortslutteren, siger Jakob Lund Poulsen. 

I retten blev det oplyst, at det er meget let at bruge en "kortslutter". Det tager cirka 30 sekunder at montere eller demontere, sagde et vidne.

Frederik Barfoed blev i 2006 anklaget sammen med sin far, Rolf Barfoed, for bedrageri med oppustede forsikringer, der blev pålagt lejerne.

Her blev Frederik Barfoed også idømt en betinget fængselsdom. Byretten havde idømt ubetingede fængselsstraffe fremgik det af dokumentationen i landsretten.

 

Læs også Barfoed-overskud på 745 millioner kroner