Fængselspersonalet er rystet efter overfald

De ansatte i Statsfængslet i Nyborg er utrygge og føler afmagt, efter en kollega torsdag morgen blev slået ned ved sin bopæl.

-

De ansatte i Statsfængslet i Nyborg er utrygge og føler afmagt, efter en kollega torsdag morgen blev slået ned ved sin bopæl.

Ifølge fællestillidsmand H.C. Hansen er de ansatte ved fængslet målløse oven på morgenens hændelse. De har ingen teorier om, hvad der ligger bag overfaldet. Og det gør dem utrygge.

\"Når man ikke ved, hvem fjenden er, kan man ikke gøre noget\", siger H.C. Hansen.

Stop bagmændene
Formanden for Dansk Fængselsforbund, Carsten Pedersen, håber, politiet finder gerningsmanden med det samme.

\"Det er hammervigtigt, vi får stoppet bagmændene til de overfald\", siger han.

Carsten Pedersen henviser til, at overfaldet på overvagtmesteren sker kun to måneder efter et tilsvarende overfald på fængselsinspektøren ved Statsfængslet i Nyborg.

\"Overfaldene påvirker alle. Det er klart, at en række medarbejdere nu går og er bange for, at de bliver næste offer\", siger Carsten Pedersen.

Særlige grupper mistænkes
Hverken fællestillidsmanden i Nyborg eller formanden for Dansk Fængselsforbund vil udtale sig om, hvem de mistænker for at stå bag overfaldet.

\"Men jeg er ikke i tvivl om, at det relaterer sig til overvagtmesterens arbejde. Det er ikke et tilfældigt overfald. Der er åbenbart nogle få grupper af indsatte, der er villige til at bruge så udanske metoder. Jeg vil understrege, at den slags ikke hører til blandt den brede del af de indsatte\", siger Carsten Pedersen.

Fangernes talsmand tager ikke afstand
Til Ritzaus Bureau siger fangernes talsmand, at han endnu ikke vil tage afstand til overfaldet, da han ikke kender omstændighederne.

Talsmanden Frank Iversen advarer mod, at folk automatisk tror, at overfaldet bunder i dårlige forhold i fængslet.

\"Jeg synes, at der er en ganske udmærket stemning i øjeblikket. Vi har genoptaget samarbejdet med ledelsen, og jeg synes, det fungerer helt fint\", siger Frank Iversen.