Fængslet fynbo: Jeg har det udmærket

Fynboen Jens Nielsen er trods sine 46 dage bag tremmer i et laotisk fængsel ved godt mod. Han har stadig ikke hørt noget om sin eventuelle løsladelse. TV 2/FYN interviewede Jens Nielsen fra hans celle tirsdag morgen. Hør interview med Jens Nielsen fra Laos

Første interview med Jens Nielsen fra Laos

Fynboen Jens Nielsen er trods sine 46 dage bag tremmer i et laotisk fængsel ved godt mod. Han har stadig ikke hørt noget om sin eventuelle løsladelse. TV 2/FYN interviewede Jens Nielsen fra hans celle tirsdag morgen.

Selvom den danske udenrigsminister Mogens Lykketoft(S) mandag på TV2 kunne berette, at de laotiske myndigheder har indvilliget i en løsladelse af odenseaneren Jens Nielsen, så har han selv endnu intet hørt fra sine fangevogtere.

"Jeg er glad for den indsats og interesse de danske myndigheder viser for min sag. Men her i landet går tingene ikke så hurtigt, og indtil videre har jeg intet hørt", siger Jens Nielsen fra sin fængselscelle i byen Pakse i det sydlige Laos.

Jens Nielsen blev anholdt, da han besigtigede en kaffeplantage i Laos den 16. januar. Myndighederne gør ham ansvarlig for en kæmpegæld i et firma Jens Nielsen tidligere har været ansat i. Laos hævder, at Jens Nielsen skal hæfte for en firmagæld på 180.000 dollars, men endnu har den fynske kaffegrosser ikke været for en dommer.

Alligevel er Jens Nielsen i godt humør og stadig optimistisk.

"De første 14 dage bag tremmer var slemme, men nu har jeg det udmærket. Folk er flinke. Laoterne synes det er spændende, at jeg er dansker, og jeg får masser af besøg og mange gaver som fx bananer og chokolade", fortæller Jens Nielsen.

Men kaffehandleren er dog ikke i tvivl om at han vil forlade Laos øjeblikkeligt, hvis han bliver løsladt.