I det fynske folks tjeneste

Færre fynske betjente: DF vil have mere politi på Fyn

Fyns Politi skal spare, men det vil Dansk Folkeparti have lavet om på. Retsordfører er bekymret for fald i antallet af fynske betjente.

00:39

Video: Sonny Munk Carlsen, Scanpix

Politistyrken på Fyn falder markant over de næste år, fordi Fyns Politi skal spare. Det betyder færre fynske betjente, og det bekymrer Dansk Folkeparti.

Derfor bad retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF) justitsminister Søren Pape Poulsen (K) om et svar onsdag i folketingssalen, om det kan være rigtigt, at fynboer skal finde sig i færre betjente.

- Når jeg kan se, at der i nogle politikredse, blandt andet Fyn, sker et fald over de kommende år i antallet af politibetjente, bliver jeg bekymret, siger Peter Kofod Poulsen til TV 2/FYN.

Middelfart vil ind under Sydøstjylland

Han undrer sig over, at det, der skulle have været et stærkere politi med flere betjente og en ny politiskole, betyder færre betjente og spareplan på Fyn. 

Læs også Byrådspolitiker i Middelfart: Vi vil have jydernes politi

I Assens har borgmesteren eksempelvis udtrykt bekymring for nærområderne, og i Middelfart vil man se på, om vestfynboerne kan blive en del af politikredsen i Sydøstjylland i stedet for.

- Jeg ved godt, at der er mennesker derude, der har behov for at have et politi tæt på. Det skaber noget tryghed, siger Peter Kofod Poulsen.

Justitsminister: Spareplan går ikke ud over responstid

Justitsministeren svarede onsdag på retsordførerens bekymring og forsikrer, at spareplanen på Fyn ikke skal gå ud over, hvor hurtigt politiet kan rykke ud til nærområderne. 

00:35 Luk video

- Det, jeg håber, at man går mest op i som borger på Fyn, er, at kriminalitet bliver efterforsket og forhindret i den grad, man kan, siger Søren Pape Poulsen. 

- Det er vigtigt at sige, at det ikke skal gå ud over responstid eller trygheden. Der kan godt være nogle organisatoriske forandringer, der betyder, at man gør tingene på en ny måde. Det behøver ikke betyde, at det er dårligere, forklarer justitsministeren.

Dansk Folkeparti: Vi kom ikke nærmere

Svaret tilfredsstiller dog ikke Dansk Folkepartis retsordfører, der savner handling.

- Jeg syntes ikke, vi kom meget nærmere. Jeg synes, vi bliver nødt til at finde en afklaring på dette spørgsmål, siger Peter Kofod Poulsen.

Læs også Spareplan: Markant færre betjente på Fyn

Justitsministeren tilkendegav til gengæld, at han gerne vil diskuere spørgsmålet i forligskredsen, og retsordføreren forsikrer, at han står klar til at tage diskussionen.