I det fynske folks tjeneste

Færre mænd får lang uddannelse

Piger er bedre til at læse og regne end drenge, og langt flere kvinder end mænd tager en videregående uddannelse. Det viser en ny undersøgelse fra Region Syddanmark.

Piger bedre til at læse og regne end drenge, og langt flere kvinder end mænd tager en videregående uddannelse. Det viser en ny undersøgelse fra Region Syddanmark.

Undersøgelsen viser blandt andet, at 15 procent af de 18-19-årige drenge i Syddanmark ikke har tilstrækkelige formelle færdigheder i læsning og matematik. Det vil sige, at de ikke har bestået folkeskolens afgangsprøver i dansk og matematik. Dette gælder kun for ti procent af pigerne.

Overraskende læsning

De dårlige resultater i grundskolen følger drengene gennem det videre uddannelsesforløb.

Analysen viser, at 42 pct. af de syddanske kvinder mellem 25 og 34 år har en videregående uddannelse, mens det samme kun gør sig gældende for 28 pct. af mændene i samme aldersgruppe.

- Det er overraskende læsning for mig, at drengene klarer sig dårligere på stort set alle de parametre, vi har målt på. På den måde giver analysen en meget klar anvisning af, hvor vi skal sætte ind de kommende år. Der skal eksempelvis større fokus på praksisorienteret undervisning, som i højere grad appellerer til drengene, siger Lasse Krull, Kons., formand for Region Syddanmarks Udvalg for Regional Udvikling.

Læs mere