FAKTA: Her er den fynske krænkersag

Østre Landsret indleder tirsdag ankesagen mod sexkrænkeren Claus Jensen, der i byretten blev idømt forvaring.

Retten i Odense bestemte i november sidste år, at forvaring var en passende straf til "Manden i den røde bil". I denne uge ventes Østre Landsret at afgøre, om dommen var den rigtige. Læs herunder om sagens hidtidige forløb:

* 20. oktober 2012 forsøger Claus Jensen, før Nis Bekker Hansen, at voldtage en britisk kvinde i Odense, men det mislykkes, da hun begynder at råbe og bide.

* 26. oktober samler han en 11-årig pige op i sin røde Obel Astra i Øster Skerninge på Fyn. Han frihedsberøver hende i en time og et kvarter og krænker hende seksuelt, før han sætter hende af igen. Ifølge byretten forsøgte han at voldtage hende.

* 14. november krænker han en 10-årig pige seksuelt i sin røde bil, hvor han ifølge retten også forsøgte at voldtage. Han samlede hende op i Refsvindinge på Fyn.

* 1. juli 2013 opstår der en brand i Claus Jensens lejlighed uden for Odense. I den forbindelse finder politiet sprængstoffer og våben i hans lejlighed, og han bliver anholdt. En dna-prøve viser, at han matcher det dna, der var fundet på de to småpiger.

* 4. november 2014 begynder retssagen mod Claus Jensen i Retten i Odense. Han er tiltalt for i alt 11 forhold.

* 19. november bliver Claus Jensen idømt forvaring og skal derudover betale i alt 203.200 kroner i erstatning for tort til de to piger. Han skal også betale sagens omkostninger.

* Under sagen bliver passager fra omkring 2000 sider dagbogsnotater skrevet af Claus Jensen lagt frem som bevismateriale for, at han havde planer om at kidnappe og voldtage flere piger i en lejet garage, hvilket han også er dømt for.