FAKTA: Her er forløbet i Zornig-sagen

I august lovede Annette Vilhelmsen en million til Lisbeth Zornig. Siden har ministeren fået en næse for sagen.

* 23. august: Socialministeriets pressechef og pressechefen for Lisbeth Zornig Andersens projekt Stemmer på kanten koordinerer udsendelsen af en pressemeddelelse om en pulje på én million kroner til at fremme socialt udsattes valgdeltagelse.

De bliver ifølge Politiken enige om at udsende pressemeddelelsen på forskellige tidspunkter, så det undgår at se "meget aftalt ud".

* 26. august: Puljen på én million kroner offentliggøres.

* 29. august: 18 dage før ansøgningsfristen til puljen siger socialminister Annette Vilhelmsen (SF) foran rullende tv-kameraer til Lisbeth Zornig, at der er en million kroner til Stemmer på kanten. På det tidspunkt har Zornig ikke søgt midlerne endnu.

* 30. august: Ifølge en sms-korrespondance, som Jyllands Posten har fået aktindsigt i, skriver Socialministeriet i en sms til Zornig, at man ønsker at ordne det praktiske, så pengene kan sendes af sted.

* 5. september: Vilhelmsen hæver puljebeløbet fra én til to millioner kroner.

* 14. september: Ministeriet modtager en ansøgning til puljemidlerne fra Zornig.

* 16. september: Der er ansøgningsfrist.

* 19. september: Vilhelmsen giver puljemidler på én million kroner til Zornig, og én million til deling mellem 16 andre projekter.

* 23. september: Puljens modtagere offentliggøres.

* 13. november: Vilhelmsen siger i en debat i folketingssalen, at Zornig efter ministerens for tidlige løfte har ansøgt på fuldstændig lige vilkår, og hendes ansøgning er blevet vurderet på de samme vilkår som de øvrige ansøgninger.

* 19. november: Vilhelmsen sender en redegørelse om sagen til Folketingets Socialudvalg.

* 20. november: Vilhelmsen afviser i en debat i folketingssalen, at puljen er blevet oprettet til Zornigs Stemmer på kanten.

* 11. december: I et tre timer langt samråd påtager Annette Vilhelmsen sig ansvaret for det uheldige forløb omkring støtten til Stemmer på kanten.

Regeringens støtteparti, Enhedslisten, nøjes med at uddele en næse til Vilhelmsen, som bevarer ministerposten.

Hun har forinden lovet at iværksætte en uvildig advokatundersøgelse skal se på de arbejdsgange, der er i ministeriet i forbindelse med forvaltningen af puljer og ansøgninger til dem.

* 22. december: Partner i Huset Zornig Mikael Lindholm beskriver i Jyllands-Posten, at der reelt aldrig var nogen tvivl om, at de ville få pengene. Alt andet var blot en formalitet.