Falck dropper anke i sag om kampagne mod Bios

Falck vil ikke bestride Konkurrencerådets afgørelse i sagen om kampagne mod Bios.

Opdatering
Clock04. feb 2019, kl. 10:11
Opdateret med udtalelse fra Stef Hesselink, administrerende direktør i Bios-groep.

Falck opgiver sin modstand mod Konkurrencestyrelsens afgørelse i sagen om Falcks kampagne mod konkurrenten Bios. 

Virksomheden har besluttet ikke at anke afgørelsen til Konkurrenceankenævnet og domstolene.

Det oplyser selskabet i forbindelse med sit regnskab mandag.

 

 

- At anke sagen ville kompromittere den etiske linje, vi står for. Forretningsmæssigt ville det fjerne fokus fra den turnaround, vi er godt på vej med, siger topchef Jakob Riis.

- Nu gælder det om at genoprette vores kunders og omverdenens tillid til Falck, skriver Falck i meddelelsen.

 

- Det er helt uacceptabelt

 

I slutningen af januar nåede Konkurrencerådet til den afgørelse, at Falck havde brudt konkurrenceloven. I samme ombæring varslede Konkurrencerådet, at det ville anmelde Falck til Bagmandspolitiet.

Selskabet har ifølge Konkurrencerådet misbrugt sin markedsposition ved blandt andet i det skjulte at formidle negative historier om konkurrenten Bios til presse og medarbejdere.

Umiddelbart ankede Falck afgørelsen straks. Det er den anke, der droppes.

- Falck levede i 2014-15 ikke op til omverdenens og vores egne forventninger til os selv. Det er helt uacceptabelt, hvad der blev sagt og gjort dengang, siger topchef Jakob Riis.

- Vi er et andet sted i dag i Falck. Derfor har vi fundet det uforeneligt med at fortsætte diskussioner om de juridiske aspekter af en sag, der ligger fire år tilbage, og som vi moralsk og etisk overhovedet ikke kan forsvare.

Betyder det, at I mener, at der er et juridisk forsvar, som I bare vælger ikke at tage?

- Man kan sige, at der er altid et muligt juridisk forsvar for en sag. Men det ville tage fokus. Vi er bekymret for, at det vil defokusere fra det vigtige arbejde, som vi har. Men også om det over tid, vil skabe en tvivl, om det nye Falck, siger Jakob Riis.

- Det er for ikke at tage den sag og få mudret et billede af, at vi er et andet sted i dag.

 

Overraskende melding

 

TV 2/Fyns business redaktør Ole Frank Rasmussen er overrasket over meldingen, og spændt på, hvilke reaktioner der vil komme herefter.

- Den overraskende melding kommer få dage efter, at Falck meddelte, at man ikke mener, at konkurrenceloven er overtrådt, og at Falck derfor ville anke sagen til Konkurrenceankenævnet. Den nye udmelding er interessant set i lyset af de allerede bebuede retssager. Man kan nu begynde at spekulere i, om Falck vil starte en proces på at indgå forlig med Bios, der tidligere har krævet op mod 100 millioner kroner i erstatning. Tilsvarende bliver det interessant, hvordan Region Syddanmark vil agere, siger Ole Frank Rasmussen. 

- Det er også værd at hæfte sig ved, at kovendingen kommer efter at Kirkbi og Lundbeckfonden fra ejerkredsen bag Falck, offentligt har taget afstand fra den tidligere ledelses opførsel i sagen, herunder daværende direktør Allan Søgaard Larsen, siger Ole Frank Rasmussen.

I lyset af meddelelsen fra Falck om ikke at anke afgørelsen til Konkurrenceankenævnet, udtaler Stef Hesselink, administrerende direktør i Bios-groep:

- Det er positivt, at Falck og deres ejere erkender, hvad der er blevet dokumenteret meget grundigt af konkurrencemyndighederne. Det var det eneste rigtige at gøre. Det er imidlertid stadig vigtigt at huske, at Falck har været skyld i store tab for mange mennesker på grund af det her. Hvis Falck virkelig vil leve op til deres ansvar, bør de træde frem og fortælle, hvordan de vil kompensere for det, der er sket. Vi vil naturligvis forfølge sagen yderligere. Alle parter, der har været involveret, som f.eks. politikere, kommunikationsbureauer og fagforeninger bør følge Falcks eksempel.

 

Samtidig med stormvejr - fra minus til plus

 

Samtidigt med udmeldingen om, at Falck dropper ankesagen, kan Falck også melde om et driftsoverskud på 200 millioner kroner. 

Det kommer efter en omfattende spareplan, hvor de skulle fjerne omkostninger for en halv milliard kroner. 

 

 

Oversigt

    Oversigt