Falck påtager sig ansvaret for redningsbrøler

"Vi har nørklet alt for længe med den sag, og burde have rykket, da alarmen indløb klokken 13.39. Det er vores fejl, at tyskerne måtte vente så længe", siger Falcks distriktschef Hans Nielsen.

To tyskere ventede 10 timer i jolle på Storebælt

"Vi har nørklet alt for længe med den sag, og burde have rykket, da alarmen indløb klokken 13.39. Det er vores fejl, at tyskerne måtte vente så længe", siger Falcks distriktschef Hans Nielsen idag.

Der forestår en rekonstruktion af torsdagen hos Falck i Odense. En banal redningsopgave udviklede sig til en brøler med skandaløs lang reaktionstid hos Falck. Heldigvis fik fejlen ingen menneskelige konsekvenser. De to tyskere blev fundet i god behold i nat udfor Røsnæs ved Kalundborg.

Falck modtog det første opkald allerede kl. 13.39. Men uvist af hvilke årsager, fik Falck den opfattelse, at de tyskere selv ville lave motoren med en skruetrækker. I stedet for at komme tyskerne til undsætning var Falck flere gange i løbet af eftermiddagen i kontakt med tyskernes sommerhusbureau.

Sommerhusbureauet er i kontakt med Falck både klokken 16.16 og 17.40. Men da der ikke foreligger en konkret anmodning om en redningsaktion, så sker der ikke noget hos Falck.

Først klokken 20.20 sætter Falck sit redningsapparat i gang.

Falcks distriktschef Hans Nielsen beklager i dag det langsommelige forløb.

"Det er en banal sag, som vi har taget alt for løst på. Vi skulle have trykket på alarmknappen allerede klokken 13.39", siger Hans Nielsen.

Sagen vil nu nøje blive gransket hos Falck i et forsøg på at undgå gentagelser i fremtiden.