I det fynske folks tjeneste

Falck rydder op efter det brændende skib

Falck rydder nu vragdele op fra det skib, som stod i flammer ud for Bagenkop Havn. Vragdelene er, på grund af blæsevejret, endt på stranden.

På grund af blæsevejret er vragdele fra det nedbrændte skib nu dukket op på stranden. Falck er derfor nu i fuld gang med oprydningsarbejdet for at få fjernet vragdelene.

- Vi går og samler de vragdele op, som har været der i forbindelse med blæsevejret i aftes. Vi får lige fjernet de værste vragdele, der ligger på stranden nu, forklarer Morten Brogaard Roost, der er udrykningsleder for Falck.

Skibet brød i brand onsdag uden for Bagenkop Havn og sendte giftig røg ind over det sydlige Langeland. Langelands Beredskab måtte opgive at slukke branden på det 27 meter lange skib. Skibet lå omkring 60 meter fra havnen, og vandet var for dybt til, at mandskabet kunne nå derud med slanger. 

Årsagen til branden er endnu uvis

Skibet var på prøvesejlads efter at være blevet repareret, da det brød i brand. Branden skyldes muligvis en eksplosion i motorrummet. Men den præcise årsag er endnu ikke kendt.

 Jeg kan ikke udtale mig 100 % om, hvad der er sket. Det er der ingen, der ved endnu, siger Havariinspektør, Søren Meyer.

Skibet skal bjerges, men på grund af sikkerhedsmæssige årsager, kan det indtil videre ikke lade sig gøre.

- Det kommer til at ske på et tidspunkt, når vi har det rigtige overblik, når vi har undersøgt omstændighederne og vilkårene for at bjerge det, fortsætter Søren Meyer.

Indtil videre skal medarbejderne undersøge om, hvorvidt skibet kan bjerges fra vand - eller søsiden.

Det lykkedes for besætningen på fire mænd at komme væk i en redningsflåde. De blev derefter samlet op af lokale i en kutter, hvorefter de blev kørt til Svendborg Sygehus.  

 

Se video af det dramatiske skibsforlig her