Falken fløj i OB-sejr over Lyngby

19-årig komet satte OB i gang og sikrede fynboerne 2-0-sejren over Lyngby.

Et OB-hold, der i lange perioder af mandagens Superligakamp mod Lyngby havde problemer med at finde sammenhæng i spillet, måtte have hjælp af en ung komet for at afgøre den sidste kamp i Superligaens 21. spillerunde, som fynboerne vandt 2-0.

Efter en god times tid blev OB-svenskeren Andreas Johansson erstattet af fynboernes blot 19-årige Rasmus Falk, der hidtil i karrieren blot havde spillet tre Superliga-minutter.

Johansson får muligvis svært ved at generobre sin plads, for i tågen på TRE-FOR Park i Odense skulle unge Falk blot bruge få minutter til at spille sig ind i publikums hjerter.

Falk lagde ud med et par proptrækkerdriblinger, der skabte to store muligheder til hjemmeholdet, og efter 73 minutter modtog han en pasning på feltets højrekant, vendte sig om og hamrede læderet ind i nederste nærmeste hjørne.

Tre minutter senere slog den vævre Falk igen til, denne gang fra den anden side af feltet i en situation, hvor han via stolpen og Lyngby-keeper Rune Pedersen gjorde det til 2-0.

På blot et kvarter blev Rasmus Falk altså folkets helt i Odense, hvor det på en flået og halvmudret græsplæne langt fra var noget festfyrværkeri af en fodboldkamp, OB og Lyngby leverede.

I en spillemæssigt meget svingende første halvleg havde begge hold gode muligheder for at bringe sig foran.

Et OB-hold, der syntes at leve mest offensivt af Chris Sørensens og Espen Ruuds flanker og Hans Henrik Andreasens hoved, havde allerede efter fem minutter den største mulighed før pausen.

Det var Andreasen, der forlængede et Ruud-indlæg over til Kalilou Traoré, der fra kort afstand flugtede bolden op på de bageste tribunerækker.

OB's kaptajn Chris Sørensen sørgede for gæsternes bedste mulighed i de første 45 minutter, da en periode med mange sjuskede fynske afleveringer kulminerede med en kikset Sørensen-aflevering.

Med OB-keeper Stefan Wessels langt ude af målet, havde Lyngbys Patrick Mortensen en gigantmulighed, men fra kanten af feltet skruede han læderet over mål.

Efter pausen fik OB lagt et tungt pres på gæsterne, men fynboerne skulle altså have hjælp af en ung Falk, før gæsterne blev knækket endeligt i det, der endte med at blive en fortjent fynsk sejr.