I det fynske folks tjeneste

Fantomtid sender Rikke Møller Pedersen til VM

Den fynske svømmer Rikke Møller Pedersen sikrede sig tirsdag adgang til VM i Barcelona med en tid, der var hurtigere end ved OL.

Forud for Danish Open havde Rikke Møller Pedersen fra FREM Odense sagt, at formen var rigtig god, og det skulle vise sig at holde stik, da Danish Open begyndte tirsdag.

Rikke Møller Pedersen leverede nemlig svømning på meget højt niveau. I 100 meter bryst svømmede hun semifinalen i tiden 1:06:55, og det var klart under stabilitetskravet frem mod VM på langbane i Barcelona til sommer.

- Tiden er hurtigere, end jeg svømmede til OL, så jeg er rigtig glad, og det tyder jo på god form. Specielt er jeg glad for den måde, jeg splittede løbet på. Dette er en af de hurtigste tider i år på 100 meter bryst, siger Rikke Møller Pedersen.

Udover bryst var fynboen også i vandet i medley, hvor det gjaldt finale i 200 meter. Medley er ikke hendes favoritdisciplin, men den gode form gjorde udslag i et flot løb, hvor tiden 2:16:8, der er ny personlig rekord, rakte til en fjerdeplads.

- Jeg har et rigtig godt løb indtil 150 meter, hvor jeg svømmer min klassiske crawl, hvilket betyder, min crawl er langsom, og det er faktisk sjovt, hvor langsom jeg er. Jeg er den eneste med en hurtigere tid i bryst end i rygcrawl, og det er også lidt morsomt. Nu vil jeg lære at blive bedre til crawl, og så vender jeg tilbage på 200 meter medley til næste år.

Finalen i 100 meter bryst bliver svømmet onsdag aften, og det vil være eneste disciplin for Rikke Møller Pedersen den dag.