I det fynske folks tjeneste

Farlig mariehøne set flere steder på Fyn

En ny art farlig mariehøne er set ved Svendborg og Faaborg.

Den asiatiske mariehøne er blandt andet set i Faaborg, skriver dr.dk/fyn.

I begyndelse af november blev der for første gang konstateret asiatiske mariehøns i Danmark indendøre. Mariehønen blev fundet i en bolig i København. Fundet bekymrer Skov- og Naturstyrelsen.

Fundet kan nemlig være et tegn på, at mængden af denne type mariehøns er steget betydeligt siden de første eksemplarer observeret i fjor. Dengang skete observationerne udendørs.

- Der er tale om en såkaldt invasiv art, der ikke hører hjemme i Danmark. Invasive arter - som f.eks. dræbersnegle, bjørneklo og mink - kan skabe en række problemer i naturen. Bl.a. fordi de nemt kan udkonkurrere de arter, der allerede er her. I England har man set at de asiatiske mariehøns har trængt de andre arter af mariehøns meget tilbage, og man kan forestille sig, at der vil ske noget tilsvarende herhjemme, fortalte biolog Hans Erik Svart fra Skov- og Naturstyrelsen på www.skovognatur.dk i begyndelsen af november.

Det er ulovligt at sætte fremmede dyrearter ud i naturen, og det er uvist, hvordan de asiatiske mariehøns er kommet ind i Danmark.

- Vi ved, at den asiatiske mariehøne er flere steder i landene syd for os, og det være at det er dyr fra fra disse lande der af vinden er ført til Danmark. En anden mulighed kan være, at de er kommet ind med planter eller frugt fra vore sydlige nabolande, men som sagt vi ved ikke hvordan de er kommet hertil, siger Hans Erik Svart.

View Larger Map