Fart over Fyn

Efter en uge med fartkontrol over det meste af Fyn, konstaterer Rigspolitiet, at fynboerne stadig kører for stærkt. Politiet har skrevet over 160 rapporter.

En uge med fartkontrol slut lørdag

Efter en uge med fartkontroller over det meste af Fyn, konstatere Rigspolitiet, at fynboerne stadig kører for stærkt. Politiet har skrevet over 160 rapporter.

De fynske bilister trykker stadig for meget på speederen, når de kører bil. Og det er ikke bare på motorvejen og på de brede landeveje, at bilisterne overskrider hastighedsgrænserne - også på skoleveje og i bymæssig bebyggelse bliver der kørt alt for stærkt.

Rigspolitiets færdselskontrol har hele ugen været rundt på Fyn for at kontrollere bilisternes fart. Fredag eftermiddag havde politiet udskrevet 160 rapporter, og kampagnen fortsætter til lørdag.

Denne uges fartkontrol har ikke noget at gøre med den meget omtalte "automatiske hastighedskontrol". I modsætning til de skjulte kameraer, så rykker Rigspolitiet ud med biler, uniformer og er meget synlige i gadebilledet.

"Vi tror på, at uniformeret politi har en effekt, og at det har en præventiv virkning, når politiet viser sig på gaden", siger Peder Pedersen fra færdselspolitiet i Odense.

Den største overskridelse af hastighedsgrænserne var en bilist der kørte 118 km/t nær en skolevej. Han skal nu op til en ny køreprøve.