Fartbøller skal ruske tremmer

Fartbøller i alle aldre risikerer nu at komme til at ruske tremmer eller at blive idømt samfundstjeneste samt at få deres bil eller kørekort konfiskeret for en tid - også selv når de ikke har gjort nogen skade med deres hensynsløse kørsel. Se interview med MF?er Erling Christensen(S)

Glæde på Fyn over nyt lovudspil

Fartbøller i alle aldre risikerer nu at komme til at ruske tremmer eller at blive idømt samfundstjeneste samt at få deres bil eller kørekort konfiskeret for en tid - også selv når de ikke har gjort nogen skade med deres hensynsløse kørsel.

Regeringen forbereder en lovpakke hertil for at lægge en
dæmper på specielt gruppen af mandlige bilister i alderen 18-24 år, som står for forholdsvis flest ulykker. Men også langt mere forvoksne teenagere (m/k) kommer i farezonen, idet lovændringerne kommer til at gælde for alle bilister.

Unge mænd i aldersklassen står for 2,5 gange flere
personskadeulykker end ældre, mandlige bilister. De var i 1999 indblandet i over 3000 anmeldte trafikudheld med eller uden personskade. Til sammenligning stod unge kvinder i aldersgruppen for omkring 400. Strafskærpelsen skal følges op af informationskampagner til at få de unge mænd til at ændre holdning og køre ordentligt.

"Vi kan som samfund ikke acceptere det her. Og det må være i alles interesse, at vi får ændret holdningen", siger
trafikminister Jacob Buksti (S).

På Fyn bliver lovpakken modtaget med glæde.

"Det er meget glædeligt, at vi gør op med blødsødenheden. Det har vi kæmpet for i årevis her på Fyn. Nu har vi redskaberne til at vende udviklingen", siger Gert Clausen fra Odense Politi i en kommentar til regeringsudspillet.