I det fynske folks tjeneste

Farvel til grænsen: Betjente skal hjem i gaderne

Socialdemokraterne vil hive betjentene væk fra grænsekontrollen og ud på gaderne. Hver dag er 15 fynske betjente på arbejde ved grænsen.

Foto: Claus Fisker/Scanpix

Partiet kræver, at regeringen indkalder Folketingets partier til hasteforhandlinger med det formål at få frigjort flere politifolk til bekæmpelse af borgernær kriminalitet.

- Vi har de seneste måneder set, hvordan rocker- og bandekonflikten er eskaleret. Og så er der mange eksempler på borgere, der ikke har fået hjælp, selvom de har ringet til politiet. Derfor bliver vi nødt til at håndtere det her og nu, siger retsordfører Trine Bramsen (S) til TV 2/FYN. 

Læs også Fyns Politi sender hver dag 25 betjente til grænsen

Helt konkret skal politibetjentes tilstedeværelse ved den danske grænse reduceres markant. I stedet skal Hjemmeværnet i videst muligt omfang overtage grænsekontrollen.

15 fynske betjente er hver dag udstationeret ved grænsen. Det svarer til 31 årsværk. Det viser tal fra Justitsministeriet. 

Politiforbundet har været ude og kritisere, at der mangler så mange betjente, at det ikke vil gøre nogen forskel at hive nogle betjente hjem fra grænsekontrollen. 

Indtil da er det nødvendigt, at vi sørger for, at der er betjente, som kan komme ud, når borgerne kalder.

Trine Bramsen, retsordfører (S)

Batter det overhovedet noget at hive de betjente hjem?

- 31 årsværk på Fyn alene! Det batter noget. Så er der selvfølgelig ingen tvivl om, at vi skal have uddannet flere betjente på den lange bane. Men dem får vi jo ikke imorgen eller næste år. 

- Indtil da er det nødvendigt, at vi sørger for, at der er betjente, som kan komme ud, når borgerne kalder. Og så skal de sørge for, at den rocker- og bandekonflikt ikke eskalerer yderligere, siger Trine Bramsen.