Fayard-direktør: Det er en meget ulykkelig situation

Direktøren for skibsværftet Fayard, der er beskyldt for at bruge underbetalt polsk arbejdskraft kalder situationen ulykkelig og vil nu have undersøgt, om der er sandhed i beskyldningerne.

En timeløn på 54 kroner i timen, og en arbejdsuge på 60 timer. Det er de fakta, som TV 2/FYN mandag afslørede, er virkeligheden for mange polakker, der arbejder hos virksomheder i Lindø Industripark.

En forsker og fagforeningen 3F har kaldt ansættelsesforholdene slavelignende, og TV 2/FYN har forsøgt få direktør for en af virksomhederne Fayard, Thomas Andersen, til at komme med sin kommentar til beskyldningerne, men han har ikke ønsket at udtale sig.

Til DR FYN siger Thomas Andersen, at de eksempler, der er taget frem ikke er det samme, som at medarbejderne udelukkende arbejder for Fayard.

- Men jeg har selvfølgelig taget fat i direktøren for HH-gruppen og vil meget gerne have facts på bordet ? hvad der er rigtigt og forkert. For vi er da i en ulykkelig situation, siger Thomas Andersen til DR FYN.

- Jeg synes faktisk, vi har en sund og ægte virksomhed, som gerne vil arbejde efter dansk lovgivning, og det er også min opfattelse, at det gør samtlige mine medarbejdere, men selvfølgelig bliver der sået en tvivl, når det her kommer på bordet, og det er det, vi er i gang med at undersøge, siger direktøren.

Han ærgrer sig over den situation, virksomheden står i efter de nye afsløringer.

- Jeg synes det er utrolig synd for mine medarbejdere. Vi gør utrolig meget for at skabe vækst og uddanne, og så bliver man kriminaliseret for at gøre noget, som måske har noget med vores virksomhed at gøre?men sådan er det måske at være i udkantsdanmark, siger Thomas Andersen.