FC Nordsjælland blæser OB omkuld

Farum Park viste sig endnu en gang som en stærk hjemmebane for FC Nordsjælland, der fredag slog OB 2-0.

Nicolai Stokholm og Joshua John scorede målene, da FC Nordsjælland sendte OB hjem til Fyn med et 0-2-nederlag i bagagen.

På udebane er FC Nordsjælland sæsonens dårligste hold i Superligaen, men hjemme på kunstgræsset i Farum Park er sagen en helt anden. Her bliver det igen og igen til point, således også i årets sidste kamp.

Her var svingende OB på besøg i en kamp, der var præget af kraftig vind og svære arbejdsbetingelser for spillerne. Hjemmeholdet så ud til hurtigst at lure vindens færden, i hvert fald satte FCN sig tidligt på begivenhederne.

Det er ikke kun udekampe, men også dødbolde, der har givet FCN kvaler i efteråret, men senest mod Randers FC formåede Farum-klubben at score efter hjørnespark, og det kunststykke blev fredag aften gentaget.

Anders Christiansen smækkede en hård bold ind i fødderne på Nicolai Stokholm, der kom i et indøvet løb. Anføreren svigtede ikke, han satte bolden i nettet til 1-0, mens OB's forsvar passivt så til.

Fynboernes træner, Troels Bech, havde valgt at starte med vævre Emil Larsen og Rasmus Falk på toppen, men de to kreative spillere havde svært ved at komme til chancer over for en stabil FCN-defensiv, der aldrig tillod duoen at blive retvendt.

Bedst som OB satsede med 20 minutter igen, blandt andet ved at sætte Mustafa Abdellaoue og Morten Skoubo ind, afgjorde Joshua John kampen på egen hånd.

Med et karakteristisk træk ind i banen, efterfulgt af det skarpe slangehug med højrefoden bragede han bolden i nettet til 2-0.

Sejren sikrer, at FC Nordsjælland overvintrer over nedrykningsstregen. Kasper Hjulmands tropper avancerer endda til femtepladsen for en stund, mens OB skubbes ned på sjettepladsen.