FC Nordsjælland får sjælden optur i Næsby

FC Nordsjælland vandt på udebane over Næsby i den danske pokalturnering, og dermed fik FCN en succesoplevelse.

Der var nervøse trækninger hos FC Nordsjælland inden onsdagens pokalkamp på udebane mod 2. divisionsholdet Næsby, der før har drillet større hold i landspokalturneringen.

FCN vandt dog 2-0 ude over Næsby og gik videre fra tredje runde. Dermed fik nordsjællænderne sig en sjælden succesoplevelse i en hidtil skuffende efterårssæson.

I øjeblikket er FCN placeret på en sidsteplads i Superligaen efter blot en enkelt sejr i ni kampe, og klubben har erkendt, at den er i fare for at kunne rykke ned i denne sæson.

Pokalsejren kan måske være med til at vende situationen for den kriseramte klub, der vandt det danske mesterskab i 2012 og DM-sølv i sidste sæson.

Den tidligere Brøndby-spiller Jens Stryger Larsen bragte FCN foran 1-0 efter lidt under en times målløse minutter.

Angriberen Kim Aabech, som kom til FCN fra Lyngby i sommer, fordoblede føringen efter 79 minutter, og så var den kamp lukket. Der blev ikke scoret flere mål i kampen.

I en af de andre pokalkampe havde Superligaens førerhold FC Midtjylland store problemer med at gå videre i kampen på udebane mod Djursland.

Men FC Midtjylland endte med at vinde 4-2 ude over Djursland. To gange udlignede Djursland føringer til FCM, som første havde bragt sig foran 1-0 ved Pione Sisto og senere 2-1 ved angriberen Frank Kristensen.

Men i de sidste fem minutter af kampen slog det lovende FCM-talent Pione Sisto til to gange mere og scorede dermed hattrick for FCM.

OB er også videre i pokalen efter en 2-0-sejr ude over Svendborg. Angriberen Mostafa Abdellaoue og kantspilleren Rasmus Falk Jensen scorede målene for fynboerne på blot to minutter i slutningen af første halvleg.