FCK på cruise control kvaste OB

Cesar Santin scorede tre gange, da FC København bankede OB med 5-0 i Parken. Ydmygelsen af OB kunne have været endnu større, hvis FCK havde spillet sig ud.

FC København satte en fed streg under styrkeforholdet i toppen af dansk fodbold, da de forsvarende - og sandsynligvis kommende - mestre søndag aften bankede OB med 5-0 i Parken.

Københavnerne spillede sig ikke engang ud, da sidste års sølvvindere fra Fyn blev besejret på tre scoringer af Cesar Santin og en enkelt fra Martin Vingaard og Dame N'Doye.

Sejren sender Santin, Vingaard, N'Doye og de øvrige FCK-spillere på ene-udflugt i Superligaen, hvor holdet med 32 point er uhørte 14 point foran nærmeste konkurrent, FC Midtjylland, efter lidt over en tredjedel af sæsonen. Midtjyderne har dog spillet en kamp færre.

Mod OB gik der ikke mere end fire minutter, før Santin fik hele Parken til at juble efter en lidt tilfældig situation i forbindelse med et hjørnespark. Brasilianeren blev assisteret af Christian Bolaños, der var kvikkere end sine tidlige holdkammerater i OB-forsvaret.

Scoringen lagde grundstenen til en magtdemonstration, der blev udført med enkle midler og udstillede et OB-mandskab uden mange strenge i angrebsspillet.

FCK lagde et næsten uigennemtrængeligt jernbælte foran forsvarslinjen og viste stor kynisme, når bolden lynhurtigt blev spillet fremad banen. Både Vingaards og Santins scoringer til 2-0, 3-0, 4-0 og 5-0 faldt efter angreb, hvor OB's bagkæde blev udspillet eller så direkte passive ud.

OB's midtbane med en svag Eric Djemba-Djemba kunne ikke finde nogen løsninger, og fynboerne kom til at spille med lange bolde frem mod Peter Utaka, der ikke tilspillede sig en eneste målchance. Kun indskiftede Oliver Feldballe var tæt på en reducering.

Efter en pausestilling på 3-0, der betød, at kampen allerede var afgjort, så blev anden halvleg en flad affære, hvor FCK blot skulle have tiden til at gå. Årsagen er onsdagens udekamp i Champions League mod Barcelona, som spillerne også blev mindet om af de 17.635 tilskuere, der sang: "Are you watching, Barca, are you watching".

Mens FCK kan rejse til Spanien med masser af selvtillid, så forholder det sig anderledes på Fyn. OB, der i sidste sæson førte Superligaen på dette tidspunkt, er i øjeblikket 15 point efter bødlerne fra hovedstaden.