FCK tog første DM-stik hjem

Uden på noget tidspunkt at være i problemer sikrede FCK's håndboldherrer sig en komfortabel sejr på 36-29 i den første DM-finale på hjemmebanen.

Publikummet til den første finalekamp for håndboldherrerne i Frederiksberg Opvisningshal havde tydeligvis taget landstræner Ulrik Wilbeks kritik af tilskuerne indsats i damefinalerne til sig. Både GOG Svendborgs og FCK's fans gik helhjertet til sagen i den tætpakkede varme hal, og der var rigeligt af både konfetti, buhråb og hovedpineskabende fløjtning.

Det blev dog FCK-langsiden, der fik mest at fejre. Kampen var således ikke mere end tre minutter gammel, før hjemmeholdet førte med tre mål, og derfra var der meget lidt slinger i valsen. Bortset fra det nittende minut, hvor føringen kun var på to mål, og et par enkelte gange i anden halvleg, hvor GOG'erne kun havde fire mål op, førte FCK med fem eller seks mål hele kampen igennem.

Især FCK's norske målmand Steinar Ege fik afgørende betydning for sejren. Han snuppede gang på gang GOG Svendborgs skud og flere gange i afgørende undertalssituationer. Det var også ham, der med gode redninger banede vejen for en række hurtige kontramål i indledningen, og som med en stribe redninger af straffekast i anden halvleg var med til at ødelægge fynboernes spinkle håb om at indhente hjemmeholdet.

Nordmanden var dog ikke meget for at fremhæve sin egen indsats
efter kampen.

- Jeg spillede godt, men enkeltmandspræstationer tæller ikke meget i håndbold. Vi spiller godt som hold i dag, og det er derfor, vi vinder, sagde Steinar Ege.

FCK-træner Peter Roth havde på forhånd meldt ud, at en af nøglerne til sejr var at dæmme på for GOG Svendborgs farlige kontraspil. Det lykkedes til fulde. Det var således symptomatisk for kampen, at hjemmeholdet begyndte med tre kontramål, mens GOG Svendborg-tilskuerne skulle vente helt til det 16. minut på udeholdets første. GOG blev, som Steiner Ege udtrykte det, "slået med deres eget våben".

Den betragtning var GOG Svendborg-træner Ulf Schefvert enig i:

- Vi giver os selv et stort handicap fra kampens start. Det er svært, når man kommer bagud 1-4 på tre minutter, og når vi så slet ikke får gang i angrebsspillet, så går det ikke, sagde Ulf Schefvert.

Troen på en sejr i den anden kamp på hjemmebanen i Gudme var dog intakt.

- Vi skal have gang i kontraspillet og angrebet, vi skal være meget mere på fra starten, og så skal vi fortsætte med at stå så godt seks mod seks, som vi gør.

Det bliver dog ikke nemt, hvis man skal tro den stærkt spillende norske FCK-målmand, Steinar Ege.

- Vi spiller, som jeg ser det, lige godt ude som hjemme, så det ser godt ud.