I det fynske folks tjeneste

Fede fynboer nægtes operation

Svært overvægtige på Fyn skal være mere end almindeligt heldige for at blive henvist til en fedmeoperation. Siden november har Odense Universitetshospital ikke foretaget en eneste fedmeoperation.

Og tal, som Fyens Stiftstidende har fået fra de danske regioner, viser, at Region Syddanmark lader langt færre borgere fedmeoperere end landets øvrige regioner. Det skriver Fyens Stiftstidende.

For eksempel har 608 nordjyder i 2009 fået en fedmeoperation, mens det tilsvarende tal for Region Syddanmark er 110, selvom der bor næsten dobbelt så mange mennesker i Region Syddanmark som i Region Nordjylland. Region Syddanmark indtager en klar bundplacering blandt regioner i antallet af fedmeoperationer.

- Region Syddanmark fortolker reglerne på sin helt egen måde, siger Mona Larsen formand for de overvægtiges patientforening, GB-foreningen.

- De har indført en masse forundersøgelser, og det handler, så vidt vi kan se, kun om, at regionen på alle måder prøver at spare penge ved at trække tiden ud for den endelige godkendelse af operationen, så patienterne opgiver, og regionen på den måde ikke behøver at henvise dem til et privathospital, siger Mona Larsen.

Hun oplyser, at Region Syddanmark suverænt er den region de overvægtige klager mest over.