Fejl i optælling af stemmer i Odense

Der er blevet sjusket med stemmeoptællingen efter tirsdagens folketingsvalg. Fejlen er sket i Odense Syd-kredsen.

-

Der er blevet sjusket med stemmeoptællingen efter tirsdagens folketingsvalg. Fejlen er sket i Odense Syd-kredsen. Fejlen gik i første omgang udover De Radikale.

- Vi bundter stemmerne i stakke af 100 styk. Og ved fintællingen så vi at to stakke til de radikale var blevet opført som venstre-stemmer. De var kort sagt havnet i den forkerte stak. Det forklarer skattechef i Odense Kommune, Bendt Madsen.

Netop de radikale oplever ved den obligatoriske fintælling, at der ryger flere stemmer i den radikale taske.
Det er især de konservative som i første omgang har fået stemmer de ikke fortjente. Ved optællingen har bunkerne lagt i alfabetisk rækkefølge efter partiernes liste bogstav. De konservatives C-bunke var placeret ved siden af de radikales B-bunke, og det har ført til fejl i blandt andet København, Århus og Odense.

Fintællingen har tilført De Radikale netto 1007 flere stemmer på landsplan, mens De Konservative har fået 457 færre end først optalt, oplyser Indenrigsministeriets valgkonsulent, Anne Birte Pade, til Ritzau.

Fintællingen ændrer ikke på antallet af radikale mandater på Fyn. På landsplan rykker fintællingen på antallet af mandater. De konservative mister et mandat. Og de radikale får et.