Fem kandidater til Årets Sportsnavn

Årets kandidater til Årets Sportsnavn på Fyn bliver: OB\'s fodbolddamer, DHG\'s volley-afdeling, Frems vandpolohold, fodboldmålmanden Thomas Sørensen og roerne Rasmus Hjortshøj og Søren Madsen.

Kåringen foregår mandag 14. januar hos TV 2 / FYN

Årets kandidater til Årets Sportsnavn på Fyn bliver:  • OB\'s fodbolddamer
  • DHG\'s volley-afdeling
  • Frems vandpolohold
  • Fodboldmålmanden Thomas Sørensen 
  • Roerne Rasmus Hjortshøj og Søren Madsen

Det har været et sportsår uden olympiske lege og med kun en enkelt fynsk verdensmester. Sejleren Dorte O. Jensen vandt - igen - et verdensmesterskab, men da ingen sportsudøver kan vinde titlen som Årets Sportsnavn mere end tre gange, var Dorte O. Jensen på forhånd udelukket.


Chance for små sportsgrene
Dermed er vejen til hæderen banet for sportsgrene, som normalt har svært ved at komme helt frem i rampelyset, f.eks. damefodbold, volleyball og vandpolo. Komiteen, som består af repræsentanter for Danmarks Idræts-Forbund samt journalister fra Fyens Stiftstidende og TV 2/ FYN, finder, at både OB\'s damer, DHG\'s volleyafdeling og Frems vandpolospillere har hjembragt så meget metal til øen, at de kan komme i betragtning som det største på Fyn år 2001. Udover at vinde DM-guld har OB\'s damer også kvalificeret sig til kvartfinalen i Champions League.


Schmeichels afløser
Fodboldmålmanden Thomas Sørensen, tidligere Assens, Svendborg og OB, nu Sunderland, er nomineret for indsatsen på det danske fodboldlandshold, som kvalificerede sig til VM 2002 i Korea og Japan. Fynske Sørensen viste sig at være en kompetent afløser for legenden Peter Schmeichel.


To gange sølv til roere
Endelig kan hæderen som Årets Sportsnavn tilfalde de to fynske roere Søren Madsen og Rasmus Hjortshøj. Søren Madsen fra Middelfart Roklub var med i fireren, som vandt sølv ved VM i letvægtsroning. Rasmus Hjortshøj fra Odense Roklub var med til at erobre VM-sølv til Danmark som en ottendedel af otterbåden.


Gallashow i januar
Hvem der bliver Årets Sportsnavn afsløres ved at gallashow i TV 2 /FYNs studie mandag den 14. januar. Showet sendes direkte i 19,30-udsendelsen med Sandie Hansen Jensen og Preben Ch. Dahl som værter. Ud over de nominerede bliver studiet fyldt op med idrætsledere og kendte sportsfolk m.fl.


Flere andre priser
Årets Sportsnavn har været kåret siden 1950. Bag kåringen stod i mange år Fyens Stiftstidende, men i 2000 valgte Stiftstidende og TV 2 / FYN at gå sammen om det festlige arrangement. Vinder sidste år blev håndboldtræneren Jan Pytlick for Danmarks OL-guld i Sydney.


Ud over Årets Sportsnavn kåres også det største fynske sportsfund. Desuden uddeles en hæderspris og en initiativpris. De tilfaldt i fjor henholdsvis Lars Høgh, OB, og Boldklubben 1909 for integrationsarbejdet i Vollsmose.


Også seerne og avislæserne er med i kåringen. Frem til nytårsaften har seerne kunnet skrive eller maile til TV 2 / FYN og til Fyens Stiftstidende med deres forslag til Årets Sportsnavn. Seerne og læserne har én stemme i dommerkomitéen. Stemmen går til det sportsnavn, som flest seere og læsere har peget på. Det er væltet ind med breve og mails, som nu bliver fintalt af dommerkomiteen op til selve kåringen.