Fem konventionelle landmænd på Fyn vil producere økomælk

Løgismose har fået henvendelser fra fem mælkebønder, der vil omlægge deres produktion til økologi. Det fortæller Løgismose til TV 2/FYN.

Fem landmænd på Fyn vil ikke længere producere konventionel mælk. De vil levere økologisk mælk til Løgismose. Det fortæller Løgismose til TV 2/FYN i dag. Og Løgismose vil gerne samarbejde med flere økologiske mælkebønder, der kan levere mælk til dem.

- Der er mange konventionelle landmænd på Fyn, så vi har brug for, at flere vil omlægge til økologi, så vi kan få de råvarer, vi skal bruge her i huset,  forklarer mejerichef på Løgismose Mejeri Henrik Toft.

Mælkepriser er nedadgående for konventionel mælk, så det kan være attraktivt for mælkebønderne at vælge at producere økologisk mælk, forklarer han. Og måske netop derfor vil de fem landmænd nu omstille sig til en økologisk produktion, for måske at kunne skrive kontrakt med Løgismose indenfor en nær fremtid.

Også Løgismose ser en klar økonomisk gevinst ved at satse på de økologiske varer.

- Vi satser på økologiske produkter, for vi kan se, at salget af vores økologiske varer stiger rigtig meget i øjeblikket i forhold til salget af vores konventionelle produkter, siger Henrik Toft.

EU-støtten til økologisk mælk er steget fra 55 øre pr. liter til 1,22 kroner pr. liter. Og siden 1. januar har Løgismose modtaget op mod ti henvendelser fra konventionelle landmænd, der ønsker at omlægge deres produktion til økologi og samarbejde med Løgismose.