I det fynske folks tjeneste

Fem mistænkes for gaderøveri og tyveri i Middelfart

DSB hjalp politiet med at få anholdt fem unge i et tog på vej til Jylland.

Fem unge mænd, der blev anholdt lørdag aften i et DSB-tog på vej til Aarhus, skal søndag eftermiddag i grundlovsforhør i Retten i Svendborg. De er sigtet for gaderøveri og tyveri af en taske i Middelfart lørdag aften.

Fem unge mænd, der blev anholdt lørdag aften i et DSB-tog på vej til Aarhus, kommer søndag eftermiddag i grundlovsforhør i Retten i Svendborg. De er sigtet for gaderøveri og tyveri af en taske i Middelfart lørdag aften.

Det oplyser vagtchef Kim Munksgaard, Fyns Politi, til Ritzau.

Allerede tidligt lørdag aften kom de fem unge, der er i alderen 17-20 år og alle fra Aarhus, i politiets søgelys, fordi ordensmagten blev tilkaldt, da de kørte i tog uden at have købt billet.

Senere på aftenen var den gal igen, da mændene var sprunget på et tog til Jylland kort efter, at de ifølge politiet havde begået gaderøveri og tasketyveri ved natklubben Barskabet i Middelfart.

Imidlertid havde politiet varskoet DSB om passagererne, så toget blev holdt tilbage, indtil betjente nåede frem og fik dem anholdt.

En 17-årig pige fra Aarup har anmeldt, at hun fik stjålet sin taske på natklubben, mens hun var på toilettet. Hun havde mistanke til de fem unge mænd.

Uden for natklubben fandt hun både tasken og noget af dens indhold, og hun så også de fem unge, der stod sammen med to teenagedrenge.

Drengene, der er fra Assens og fra Nordborg på Als, har forklaret politiet, at de blev truet med knive til at udlevere 600 kroner og deres mobiltelefoner.

Efter episoden forsvandt de fem unge mænd fra stedet i retning mod Middelfart banegård for at tage toget mod Jylland.

De sad i toget og var klar til at køre, da politiet dukkede op og anholdt dem. Under anholdelsen forsøgte de ifølge politiet at smide noget fra sig, der viste sig at være effekter fra røveriet og tyveriet.

- De nægter imidlertid alle at have noget med det at gøre, siger Kim Munksgaard.