I det fynske folks tjeneste

Festivalboom i Odense

Odense får ikke bare én - men hele to nye festivaler. Fra onsdag er der Warehouse-festival i Dok5000 og sidst i juni er der Fun-Life Festival i Tusindårsskoven.

01:17

1 af 2

Arrangørerne af Warehouse festivalen overtog lokalerne mandag, og tirsdag går staben på 20-30 mennesker i gang med at indrette den kæmpe hal til et festival område.

- Vi skal have rejst scenen og sat baren op, siger Jonas Bäckström, der er én af initiativtagerne til den nye festival.

Festivalen er arrangeret af unge studerende med støtte fra både erhvervsliv og kommunen. Suspekt, Kissway Trail, Niklas og Alexander Brown skal trække ungdommen til Dok5000.

- Vi udfylder et tomrum, der mangler i den grad en festival for de unge i Odense, siger Jonas Bäckström.

Men Warehouse bliver ikke alene som ny festivalarrangør i Odense. Fra 28-30. juni er der Fun-Life-Festival i Tusindårsskoven. Blandt hovednavnene er Sanne Salomonsen, Michael Learns to Rock, Pretty Maids, Outlandish, Shaka Loveless, Infernal og Rocazino.

Bag den nye festival står virksomheden Fun-Drive, som består af ægteparret Thomas og Susan Carstensen.

- Vi har valgt at placere festivalen i hjertet af Danmark, på Fyn, der, med det ærgerlige tab af Midtfyns Festivalen, manglede en god musik festival. På sigt, er vi af den overbevisning, at vi kan opbygge

en festival på Fyn, som kan mænge sig med de største herhjemme og for alvor sætte Fyn på festivals landkortet igen, som de har fortjent, lyder det fra arrangørerne.