Festlig aften i Svendborg

Omkring 20.000 mennesker havde bevæget sig ud i Svendborg by fredag aften for at se cykleløb og gå til koncert. Og al forløb stille og roligt, selv om cykleløbet betød, at byen var delvis spærret af i fire timer.

-

Omkring 20.000 mennesker havde bevæget sig ud i Svendborg by fredag aften for at se cykleløb og gå til koncert.
Og al forløb stille og roligt, selv om cykleløbet betød, at byen var delvis spærret af i fire timer.

Enkeltstarten i Post Danmark Rundt blev kørt i Svendborg, og udover de 30 motorcyklebetjente, der kørte med rytterne, var 40 mand fra politihjemmeværnet udstationeret.
De stod blandt andet vagt de fire steder, hvor cyklerytterne krydsede en trafikeret vej.

Flot arbejde
\"Politihjemmeværnet gjorde et stort stykke arbejde, og vi kunne ikke have klaret det her arrangement uden deres hjælp. Og så vil jeg også gerne rose Svendborgs indbyggere, som tog det virkelig pænt, at der var spærret af i byen\", siger vagthavende ved Svendborg Politi, Morten Aunsborg.

Musik efter motion
Efter Post Danmark Rundt, der havde den litauiske rytter Tomas Vaitkus som vinder på den 15,7 kilometer lange distance, var der på Torvet koncert med Det Brune Punktum og i Krøyers Have spillede Peter & de andre kopier Gasolinsange.

Piil nummer 24
Sidste års Post Danmark Rundt-vinder, Jakob Piil fra CSC med en fortid i netop Svendborg måtte nøjes en 24. plads på sin gamle hjemmebane.
Han kom ind i tiden 20 minutter og 45 sekunder.