Fik fjernet barn ved fødsel efter kunstig befrugtning

Margrethe Mouritzen fra Ejby fik beskeden to uger før fødslen. Det barn, som Fertilitetsklinikken på Odense Universitetshospital havde hjulpet hende med at få, ville blive fjernet, så snart det blev født.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

- Det var jo en forfærdelig besked at få. Først får vi en kæmpe gave ved at blive kunstigt befrugtet for siden at få barnet fjernet. Det er jo absurd, siger Margrethe Mouritzen, der erkender, at hendes forhold til Gabriellas far har været præget af konflikter, der i flere tilfælde har resulteret i vold.

- Men hvis de mente, at vi ikke var egnede som forældre, måtte de hellere have sagt nej fra start af. På en eller anden måde får det mig til at føle mig som rugemor for det offentlige, siger Margrethe Mouritzen.

Sygehusdirektør ved OUH, Jane Kraglund var ikke tiltrådt sin stilling, da Margrethe Mourtizen blev befrugtet. Alligevel beklager hun sagen dybt.

- Jeg synes, at det er dybt tragisk. Der er jo ingen vinder i den her sag. Det er jo hårdt for forældrene, og det er jo også hårdt for de børn, som bliver tvangsfjernet.Jane Kraglund understreger, at hun arbejder for at undgå den slags situationer i fremtiden.