Fik huset tømt: Politiet er ikke rykket ud

Selvom Brita Pedersen og hendes familie har givet politiet både navn og ny adresse på en tyv, har politiet i over seks uger ikke reageret på sagen

Selvom det nu er seks uger siden, at Brita Pedersen og hendes familie anmeldte en sag om tyveri fra familiens ejendom til Fyns Politi, har politiet intet foretaget sig i sagen. Forløbet skuffer Brita Pedersen, der især er fortørnet over, at politiledelsen flere gange i medierne har bedyret, at politiets store arbejdspres ikke betyder nævneværdige forringelser i den service, politiet leverer over for borgerne.

Indbo forsvandt sammen med lejer
Sagen drejer sig om tyveri af antikke møbler, billeder, køkkenredskaber, elektronik og porcelæn fra den ejendom, der har været i familiens eje i generationer.

Et forhold, som familien anmeldte til politiet den 15. januar 2016. De mange effekter forsvandt sammen med den lejer, som familien havde ladet sig overtale til at udleje stuehuset og dets indbo til.

Familien fortæller, at den flere gange undervejs selv har kontaktet politiet for at følge op på sagen. Her fik man i første omgang at vide, at sagen skulle være henlagt – siden at den var genoptaget, men endnu er der altså ikke sket noget i sagen.

Det skuffer Brita Pedersen – særligt, fordi politiet har fået både navn og ny adresse på den lejer, som familien mener står bag tyveriet.

- Jeg er utrolig skuffet over, at politiet ikke foretager sig noget som helst. Det er jo tyveri. Havde vedkommende stjålet for 10 kroner i Netto, var de jo kommet frem med det samme. Chancen for at vi får tingene tilbage svinder, jo længere tid, der går, og der er tale om ting af stor affektionsværdi for os.

Fyns Politi presset af overarbejde og udstationeringer
Vi har flere gange her på TV 2/FYN fortalt, at de fynske betjente er presset af overarbejde og udstationering som følge af bevogtningsarbejde ved den franske ambassade og den jødiske synagoge i København samt opgaver ved den dansk-tyske grænse.

Det store arbejdspres har fået tillidsfolk til at advare om, at det vil betyde dårlige betjening af borgere, som kommer ud for at få brug for hjælp fra politiet.

Ledelsen har dog hele tiden fastholdt, at man rykker ud til alle akutte opgaver, og at ingen borgere med akut brug for politiet, vil komme til at mærke, at politikorpset er under pres. Til gengæld vil der på visse typer af sager kunne blive tale om en længere sagsbehandlingstid.

Den melding har dog ikke formildet Brita Pedersen.

- Jamen de kommer jo slet ikke. Faktisk har vi slet ikke hørt noget fra dem. Det virker som om, de er fuldstændig ligeglade, og det synes jeg ikke er i orden.

Fyns Politi er i gang med at behandle sagen, men kan ikke sige noget om, hvornår man er klar til at påbegynde en egentlig efterforskning.