I det fynske folks tjeneste

Film om demens - sponsorer søges

Conni Pedersen fra Vester Skerninge har haft Alzheimer tæt inde på livet. Hendes far fik sygdommen, og det fik hende til at lave en film om at være pårørende til en demensramt. Nu vil hun så lave en ny film, der sætter fokus på det at være gift med en demensramt.

-

Conni Pedersen fra Vester Skerninge har haft Alzheimer tæt inde på livet. Hendes far fik sygdommen, og det fik hende til at lave en film om at være pårørende til en demensramt.

Nu vil hun så lave en ny film, der sætter fokus på det at være gift med en demensramt, fordi hun gennem sin mor har oplevet, hvor vanskeligt det kan være.

- Det er stadig svært og \"pinligt\" at have en demensramt i familien. Jeg har snakket med rigtig mange ægtefæller, der sidder tilbage med en følelse af afmagt, fortæller Conni Pedersen.

Der findes en del informationer omkring demens, men Conni Pedersen savner en film, der er \"nede på jorden\" og viser tingene som de er.

- Når ens kone eller mand lige pludselig begynder at snakke sort, eller råber og bliver gal over små ting, så er det nødvendigt at være åben omkring det - og ikke skamme sig. De folk, der er berørt, har brug for noget, de kan forholde sig til, siger Conni Pedersen.

Men for at lave filmen \"At være ægtefælle til en demensramt\" søger hun sponsorer. Conni Pedersen mangler stadig godt 250.000 kroner for, at filmen kan blive til noget.

Conni Pedersens tidligere film om hendes far er solgt i over 600 eksemplarer. Filmen bruges både til undervisning på skoler, men også som information på plejehjem.

Conni Pedersen står for en pårørendegruppe i Egebjerg, ligesom hun holder og arrangerer foredrag. Hun har også planer om at skrive en bog, der skal fortælle om det forløb på godt og ondt, hun havde med sin far, mens han var syg.

Hvis man vil i kontakt med Conni Pedersen i forbindelse med hendes filmprojekt, så kan man ringe på 62 24 31 20 eller maile på cp@wei-con.dk