I det fynske folks tjeneste

Værdifuld branding: Filmhit optaget på Fyn solgt til USA

Den anmelderroste Thomas Jensen-film "Retfærdighedens ryttere" er blevet solgt til distribution i USA, hvor den skal udgives til foråret.

Retfærdighedens Ryttere blandt andet optaget i tre fynske kommuner

Den danske filminstruktør Anders Thomas Jensens seneste film, "Retfærdighedens ryttere", er blevet solgt til amerikansk distribution. Det skriver underholdningsmediet Variety torsdag.

Det skriver underholdningsmediet Variety torsdag.

Filmen er støttet af den regionale filmfond FilmFyn med fem millioner kroner, og den er delvist optaget på Fyn, hvor filmholdet har skudt optagelser i tre kommuner.

- Det er værdifuld branding af Fyn. Der er scener fra blandt andet byrådssalen i Odense og fra natur- og skovområder. Så i lighed med da "Hævnen" i 2011 fik en Oscar sætter det international fokus på Fyn, siger direktør hos FilmFyn, Klaus Hansen.

Læs også Fra fårestald til filmby – fynsk gods omdannet til filmstudie

Ifølge Variety har filmdistributøren Magnet Releasing sikret sig de amerikanske rettigheder til filmen. Magnet Releasing er en underafdeling af filmdistributionsselskabet Magnolia Pictures.

Selskabet planlægger at udgive filmen i USA til foråret under navnet "Riders of Justice".

Retfærdighedens Ryttere | Hovedtrailer

- Mads Mikkelsen er fortryllende i sin rolle som en hævngerrig engel. Anders Thomas Jensen har leveret et friskt bud på hævn-thriller-genren, siger direktør for Magnolia Pictures Eamonn Bowles til Variety.

Anders Thomas Jensen siger til mediet, at han er meget tilfreds med salget.

- Jeg er meget glad for, at "Retfærdighedens ryttere" skal udgives i USA, og jeg ser meget frem til samarbejdet med Magnolia.

Læs også Stjernespækket opfølger til "Blinkende lygter" optages på Fyn

- Ud af alle mine film er det her den, jeg har haft det sjovest med at lave. Forhåbentlig vil det amerikanske publikum nyde den, siger han.

"Retfærdighedens ryttere" er lynhurtigt blevet en seermagnet i Danmark og er allerede nu den fjerdemest sete film i danske biografer i 2020, selvom den først havde premiere 19. november.

Filmen har indtil nu solgt 336.807 billetter, siden den fik premiere. Det viser tal fra Det Danske Filminstitut.

Kun Thomas Vinterbergs "Druk", Anders Refns "De Forbandede år" og Mikkel Nørgaards "Klovn The Final" har solgt flere billetter i år.

Superglad direktør

"Druk" er den mest sete film i danske biografer i år. Filmen har solgt 790.640 billetter, siden premieren 24. september.

"Retfærdighedens ryttere" er desuden blevet mødt med stor begejstring blandt de danske filmanmeldere.

Både Jyllands-Posten, Ekstrabladet, Soundvenue og B.T. har således givet filmen fem ud af seks stjerner.

FilmFyn er ejet af fynske kommuner og har til opgave at yde produktionsstøtte til optagelse af film. 

- Jeg er da superglad og stolt over, at en af vores film nu skal vises i USA, siger FilmFyns direktør.