FilmFyn endelig i gang

Nu lyder det officielle klaptræs-knald for det fynske filmprojekt FilmFyn. Hele projektet blev præsenteret fredag formiddag i den nye biograf i Rudkøbing, og her blev flere konkrete projekter præsenteret. \"Jeg forventer, at vi vil investere i cirka fire spillefilm pr. år, og jeg er allerede i kontakt med en række interesserede producenter - så der kommer hurtig gang i omsætningen,\" siger FilmFyns direktør Erik Crone.

-

Nu lyder det officielle klaptræs-knald for det fynske filmprojekt FilmFyn. Hele projektet blev præsenteret fredag formiddag i den nye biograf i Rudkøbing, og her blev flere konkrete projekter præsenteret.

Blandt andet vil instruktør Rumle Hammerick fra Nordisk Film gerne optage dele af en H. C. Andersen-film på Sydfyn i august måned næste år. Også producent Per Holst fra Asta Film regner med at komme forbi Sydfyn med filmen \"Smuglerens datter\", og instruktør Per Magnussen har også planer om at bruge Sydfyn som kulisse til sin kommende film \"Fakiren fra Bilbao\".

\"Jeg forventer, at vi vil investere i cirka fire spillefilm pr. år, og jeg er allerede i kontakt med en række interesserede producenter - så der kommer hurtig gang i omsætningen,\" siger FilmFyns direktør Erik Crone.

\"Med en samlet produktion på ca. 15 spillefilm og et par tv-serier over en fireårig periode er jeg sikker på, at vi har et godt grundlag for at permanentgøre ordningen.\"

Lokal beskæftigelse
Meningen med FilmFyn er blandt andet at filmproduktion skal give mere lokal beskæftigelse på især Sydfyn. For hver krone, FilmFyn skyder i filmproduktioner, skal der omsættes to kroner i regionen. Det princip giver både vækst på Sydfyn og filmproducenterne en god finansieringsmulighed.

Svensk forbillede
Andre steder i Europa har man lignende områder, hvor man appellerer til filmproducenter. For eksempel i Trollhättan i Sverige, hvor 40 procent af alle svenske spillefilm optages. Også flere af Lars von Triers film er optaget i Trollhättan.