FilmFyn får alligevel EU-penge

Den fynske filmfond, FilmFyn, kan alligevel godt modtage økonomisk støtte fra EU. Det besluttede Erhvervs- og Boligstyrelsen onsdag. Tilsagnet betyder, at optagelsen af spillefilm på Sydfyn er rykkeet et stort skridt nærmere.

-

Den fynske filmfond, FilmFyn, kan alligevel godt modtage økonomisk støtte fra EU. Det besluttede Erhvervs- og Boligstyrelsen onsdag. Tilsagnet betyder, at optagelsen af spillefilm på Sydfyn er rykket et stort skridt nærmere.

I maj fik FilmFyn ellers afslag på at bruge EUs mål2-midler til produktionstøtte til spillefilm. Men hvis FilmFyn i stedet bruger mål2-midlerne til fx direktørlønninger og opbygning af en hjemmeside, må FilmFyn gerne modtage økonomisk støtte fra EU.

Ikke flere jokere
\"De positive meldinger betyder, at der ikke længere er nogen joker, så vi er nu helt sikre på, at FilmFyn kan realiseres\", siger Egebjergs kommunaldirektør Søren Stensbo-Smidt til Ritzau.

FilmFyn håber at få omkring 1,5 mio. kr årligt fra mål2-midlerne, og samtidig skal Fyns Amt og de ni sydfynske kommuner spytte et lignende beløb i fonden.

Flere jobs på Sydfyn
Resultatet skulle gerne være flere arbejdspladser på Sydfyn. I Sverige har et lignende projekt skaffet 8000 nye jobs. De nye arbejdspladser vil komme inden for mange forskellige områder som f.eks. skuespillere, fotografer, IT-folk, håndværkere, frisører og runnere.

Den første film, der skal optages bliver formentlig filmen \"De grønne slagtere\", som Anders Thomas Jensen har skrevet og instrueret, og som har Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas i hovedrollerne.