I det fynske folks tjeneste

Finalenederlag: Axelsen taber for 14. gang til verdensetter

Viktor Axelsen missede tre sætbolde i et tæt første sæt, men måtte endnu en gang se sig besejret af japanske Kento Momota.

Det er 14. gang ud af 15 opgør på internationalt niveau, at Viktor Axelsen taber til den nuværende verdensetter Kento Momota fra Japan. Foto: Mohd Rasfan/AFP/Ritzau Scanpix

Den fynske badmintonstjerne Viktor Axelsen har søndag middag dansk tid tabt finalen i Malaysia Masters til japaneren Kento Momota, der ligger nummer et på verdensranglisten.

Læs også OB-chef efter ballade: - Vi skal se på, om Brøndby skal med fremadrettet

Verdensetteren vandt kampen 24-22, 21-11.

Danskeren fik ellers en drømmestart og kom foran 7-1. Kento Momota indhentede dog danskeren i et tæt første sæt, hvor Viktor Axelsen var tæt på igen at få overtaget på kampen, men fynboen missede tre sætbolde. 

I andet sæt var en tydeligvis udmattet Viktor Axelsen chanceløs. 

100.000 kroner ind på kontoen

Viktor Axelsen er placeret som nummer fem i verden. Det er 14. gang ud af 15 opgør, at han taber til Kento Momota. Viktor Axelsen har ikke besejret japaneren siden februar 2014, hvor fynboen vandt i to sæt under en turnering i Tyskland.  

For sin indsats i Malaysia Masters sikrer Viktor Axelsen sig 15.200 amerikanske dollar, hvilket svarer til over 100.000 danske kroner. Japaneren får det dobbelte for turneringssejren. Danskeren vandt turneringen i Malaysia i 2018. 

Danske Anders Antonsen, der var seedet tre i turneringen, røg ud i første runde.