I det fynske folks tjeneste

Finanskommentator til fynsk el-boss: Tænk dig om

Efter hård kritik fra baglandet skal direktør for det jysk-fynske elselskab Ewii i dag redde trådene ud over for bestyrelsen. Direktør har et moralsk ansvar, mener finanskommentator.

00:36

Det er ikke nødvendigvis ulovligt at tage sin kone med på luksuriøse sponsorrejser. Og måske må man endda godt investere privat sammen med nogle af de største kunder og leverandører til den virksomhed, man selv er direktør for. 

Men når det er sagt, så har Knud Steen Larsen, direktør i det jysk-fynske el-selskab og storsponsor i OB, stadig et moralsk ansvar.

Læs også Luksusrejser og topløn: Ewii-boss i piv orkan

Sådan lyder det fra TV2s finanskommentator Ole Krohn:

- For mig er det også meget et spørgsmål om moral og etik. Det er rigtigt, at der er vide rammer for det her (sponsorrejser, red). Det er også rigtigt, at man ser forskellige repræsentere virksomheder. Men stadigvæk må man sige, at grundlaget for successen for virksomheden er jo alle de her mange brugere, som køber ydelser af firmaet.

Knud Steen Larsen har haft sine sønner og hustru med på flere luksuriøse sponsorrejser. 

Det er blevet kritiseret af både medlemmer af Ewiis repræsentantskab og bestyrelse. Flere har også kritiseret ham for hans private investeringer, som er foretaget i samarbejde med flere af selskabets største kunder og leverandører. 

- Hvorfor dog sponsorere OB?

Blandt kritikerne er Bruno Kiel fra Lunderskov i Sydjylland.

Han er medlem af Ewiis repræsentantskab og kritisk over for direktøren.

Nu kan vi så læse om hans sponsorrejser, og så forstår jeg bedre, hvorfor han synes, vi skal sponsorere OB.

Bruno Kiel, medlem af Ewiis repræsentantskab.

- Jeg kan ikke se, at det giver værdi for Ewii, at han (Knud Steen Larsen, red) tager sin kone med på sponsorrejser. Jeg kan faktisk slet ikke forstå, vi skal sponsorere OB. Som selskab har vi slet ikke nogen kunder i Odense. Det gør vi da kun, fordi Knud Steen Larsen selv bor i Odense. Nu kan vi så læse om hans sponsorrejser, og så forstår jeg bedre, hvorfor han synes, vi skal sponsorere OB, siger Bruno Kiel til TV 2/FYN.

Ole Krohn vurderer, at den dårlige omtale som følge af baglandets kritik er skadelig for Ewii. Derfor opfordrer han Knud Steen Larsen til at revurdere sin sponsorrejser. Også selvom de ikke er direkte ulovlige:

- Min opfordring til direktøren er: Tænk dig lige om en ekstra gang, siger Ole Krohn.

Ifølge TV 2/FYNs oplysninger er mødet i Ewiis bestyrelse i dag afsluttet. Og vi forsøger at få en kommentar fra Steen Dahlstrøm, Ewiis bestyrelsesformand og socialdemokratisk borgmester i Middelfart Kommune.