Firbenede kolleger: Charlie og Lunte har første arbejdsdag hos Fyns Politi

De 13 måneder gamle labrador-brødrene Charlie og Lunte er Fyns første uddannede sprængstofhunde.

Mandag iførte Charlie og Lunte sig for første gang den blå politiuniform. 

Labrador-brødrene er Fyns Politis første sprængstofhunde, og de har netop færdiggjort deres uddannelse og er blevet godkendt til det specielle arbejde.

Om bare 14 dage skal yderligere to hunde, Buller og Viktor, sammen med deres førere til deres endelige test, og så er den fynske politistyrke forstærket med i alt fire sprængstofhunde.

I løbet af 2022 bliver yderligere seks hunde og -førere uddannet til at snuse sig frem til sprængstoffer, afskudte gerningsvåben, gemte sprængstoffer eller egentlige bomber.

- Jeg er glad for, at Rigspolitiet har besluttet at forstærke vores dygtige hundeafdeling på Fyn med en gruppe sprængstofhunde og -førere, og jeg ser frem til at følge arbejdet med vores nye to- og firbenede kollegaer, sagde politidirektør i Fyns Politi, Arne Gram, i en pressemeddelse sidste år, da Charlie og Lunte begyndte deres træning.

Tilkalde forstærkning 

Førhen måtte Fyns Politi tilkalde både to- og firbenede kolleger fra enten København eller Østjylland, hvis det havde brug for sprængstofhunde. 

Sprængstofhunde har været brugt flere år i København. Blandt andet ved COP15, hvor betjent Torben Kjær og hans fireårige bombehund Fuser gennemsøger området omkring Bella Centret.
Sprængstofhunde har været brugt flere år i København. Blandt andet ved COP15, hvor betjent Torben Kjær og hans fireårige bombehund Fuser gennemsøger området omkring Bella Centret.
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

De færdiguddannede sprængstofhunde Charlie og Lunte er 13 måneder gamle, og nu er de klar til at snuse efter sprængstoffer ved arrangementer på hele Fyn.

- Med den markante tilførsel bliver Fyns Politi i stand til at løse en række nye og vigtige opgaver både på Fyn og i andre dele af landet. Der er for mig ingen tvivl om, at beslutningen er et meget positivt løft i forhold til borgernes tryghed og sikkerhed, siger Arne Gram.